WK Landenteams Forelvissen

WK Landenteams Forelvissen

Centraal in Nederland, in het land van Maas en Waal op visvijvercomplex ’t Mun, vond het WK landenteam forelvissen plaats. Een prachtig evenement die de verbroedering van het forelvissen internationaal maakt met dank aan Gerald & Elly van Ooijen.

Voor het eerst in Nederland werd er een WK landenteams forelvissen georganiseerd en met groot succes. Met maar liefs 11 teams werd er deelgenomen aan dit evenement verdeeld onder 7 nationaliteiten: Nederland, Duitsland, Suriname, Indonesië, Kosovo, Bosnië, en Turkije. Maar vooral de gezelligheid en kameraadschap stonden voorop. Men ziet dat dit evenement ook sterk de aandacht heeft van onze collega’s forelvissers in het buitenland. De wedstrijd bestond uit 6 rondes, elke ronde met een duur van 45 min.


Het Berkley-team was natuurlijk van de partij en er werd dan ook alles uit de kast gehaald om menig forel in het net te landen.

Duidelijk kon men zien dat er met twee verschillende technieken werd gevist, maar het tremarella-vissen met de wasmot was denk ik toch wel het meest populairste aan de Duitse kant maar ook op Nederlandse bodem werd er met op deze manier gevist maar dan met de Catana Shaking Trout en de nieuwe stijl van het vissen op forel Rob Hens van Team Suriname was erg sterk hierin.

Team Duitsland 1 waren de wasmotspecialisten met de tremarella-techniek. Ook dit team kwam erg sterk door de eerste helft. Team Nederland 1 kwam ook erg sterk van start. Na de eerste helft konden de teams even pauze nemen en genieten van een heerlijke lunch die werd aan geboden door visvijvers ’t Mun.  Het was tot in de puntjes geregeld maar vooral erg lekker.


Team Suriname was weer in topvorm en je kon goed zien dat deze mannen goed op elkaar waren in gespeeld.

Na de lunch waren alle teams weer helemaal opgeladen en kon het toernooi weer van start gaan en de strijd voor de titel het WK landenteams forelvissen weer beginnen. De teams waren weer in opperste concentratie aan het vissen. Indonesië opende de tweede helft sterk. Deze mannen legde de lat weer op hoog niveau. Er klonk in hun vak geregeld gespetter van de aan de haak geslagen forellen. 

Alle teams waren weer even wakker geschud en er werd weer en tandje bijgezet. Alhoewel  het weer niet altijd mee zat, had dit had geen enkel effect op de teams. Het team van Duitsland 1 met als aanvoerder Klaus Dietter Ende had samen met zijn team ook een goede strategie. Ook hier kwamen de forellen geregeld op de kant.

Na de laatste ronde waren de teams voldaan en moe van de inspanning. Onder het genot van een drankje en hapje werden de vissen ondertussen geteld om een winnaar aan te kunnen wijzen. Het team dat zich kampioen WK landenteams forelvissen 2012 mag noemen!

Uitslag:

Na vele enthousiaste reacties van verschillende teams, kunnen we wel stellen dat dit evenement een fantastische groei kan maken de komende jaren. Visvijvers ’t Mun organiseert daarom ook WK landenteams forelvissen 2013! Tot volgend jaar!

 

ANDEREN LAZEN OOK