Witvis Totaal present op grootste hengelsportbuitenevenement…

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

Witvis Totaal present op grootste hengelsportbuitenevenement…

Preview uit Witvis Totaal no. 69 - Als uitgever van diverse specialistische hengelsportmagazines waaronder ook Witvis Totaal, organiseert Publishing House & Facilities op 7 en 8 september a.s. het grootste outdoor hengelsportevenement van de Benelux.

Verzamelpunt voor witvissers..., die verder kijken dan hun hengel lang is!



Op het Eiland van Maurik (vlakbij Tiel) wordt dit jaar een nieuwe formule van de ‘Fair for Lure & Fly’ gehouden, waarbij de vaste pijlers ‘roofvissen en vliegvissen’ worden aangevuld met andere hengelsportdisciplines, waaronder de moderne witvisserij. En dat dreigt een nóg groter spektakel te gaan worden!



Voor het eerst zullen dus ook andere disciplines zich aansluiten aan de boorden van het Eiland van Maurik. De ruimte aan de waterkant zal daardoor beslist extra het aanzien waard worden vanwege de aandacht die daar wordt besteed aan de karper- en witvisserij, terwijl ook ingrediënten van de zeevisserij en forelvisserij gedemonstreerd worden.



Met deze bredere formule zal de bezoeker allerlei extra’s worden getoond, zonder dat de oorspronkelijke aandacht voor de roofvissport verloren gaat. Ook op roofvisgebied zal er vanzelfsprekend van alles te zien zijn.



Uniek is dat dit hengelsportevenement voor het eerst volledig in de openlucht wordt georganiseerd. Zelfs de eerder gebruikte hallen waar de lezingen werden gehouden, waarin het restaurant zat en de stands stonden, zijn ingeruild voor de buitenlucht. Daar is flink wat ruimte voor nodig, maar ook goed viswater en geschikte faciliteiten.

Dat alles is gelukkig reeds aanwezig op het Eiland van Maurik. Een bekend terrein voor de organisatie; Publishing House & Facilities en de redactie van roofvismagazine Dé Roofvis organiseerden hier zoals bekend reeds acht jaar de populaire Fair for Lure & Fly.

Met al die kennis en ervaring onder één dak, met ook nog eens de bekende specialistische magazines Dé Karperwereld, Zeehengelsport en Witvis Totaal in het pakket én als exploitatieverantwoordelijk uitgever van Hét Visblad, ligt de stap naar een totaalevenement voor de hand. Veel voorbereiding is er aan vooraf gegaan, maar inmiddels staat het evenement als een huis en is de datum vastgesteld op 7 en 8 september a.s.

Het unieke aan dit buitenevenement is dat er meer dan op welke indoorbeurs dan ook, de nadruk wordt gelegd op beleving, demonstraties, voorlichting, proefvaren en natuurlijk het vissen zelf!


Frans Vogels verzorgt barbeelclinics.

Uitstekende locatie
Het centraal gelegen Recreatiepark Eiland van Maurik is een absolute toplocatie voor een dergelijk belevingsevenement. Het (schier)eiland en het recreatiegebied wordt omgeven door één van de topviswateren van Nederland. Aan het parcours van de Lek dat aan het Eiland grenst, worden vele grote wedstrijden gehouden, met in de regel prima vangsten. En ook in de grote plas waaraan het beursterrein is gelegen, worden schitterende vissen gevangen. Grote blankvoorns, brasems van meer dan 2 kilo en zelfs roofbleien kun je hier volop tegenkomen.

Tijdens de Fair zal het aan de oevers vanzelfsprekend veel te druk zijn om daar een hengeltje uit te werpen. Dat laten we in dit geval maar over aan de keur van specialisten die hier gedurende het evenement allerlei demonstraties verzorgen. Maar het kan beslist geen kwaad uw visspullen in de achterbak van de auto te leggen en vóór of na uw bezoek aan de Fair lekker wat te gaan vissen in de omgeving. Vergeet dan ook uw Vispas niet en kijk of de stek die u op het oog heeft is opgenomen in de Landelijke Lijst van viswateren…


Tref ook onze auteur van het eerste uur Ton Ruys.

De productdemonstraties en opstellingen in de vorm van pagodetenten en diverse bezoekerscentra worden verdeeld over 25.000 m2. Deze buitenruimte strekt zich uit direct vanaf de jachthaven, het royale recreatieterrein en dan doorlopend, na de botenhelling tot aan het openbare strand 300 meter verderop. Daarmee komt een oeverlijn van rond de 400 meter aan totaallengte beschikbaar! Het gehele terrein wordt afgezet en voorzien van diverse horeca- en toiletvoorzieningen. Nog nooit werd er zoveel hengelsport bij elkaar gebracht in de openlucht.

Voor elk wat wils!
De Hengelsport Outdoor Fair wordt dus een unieke gelegenheid om wat te proeven van alle sportvisserijdisciplines. En dat vindt bijna niemand een straf. Het centrale thema heet immers ‘vis’ en dat schept een band! Naast deze uitbreiding treffen de bezoekers die al eerder de Fair bezochten, de vertrouwde ingrediënten aan die de Fair de afgelopen jaren altijd tot een succes maakten; met veel demonstraties, nieuwtjes, proefvaarten en praktijklessen.

En dat alles opgewaardeerd met buitenlucht, lekkere hapjes, drankjes, uitrustplekjes en bezienswaardigheden. Wie nieuwsgierig is naar de werking van visboten, buitenboordmotoren, dieptemeters, elektromotoren, kajaks, bellyboten, viskajaks of hengels, molens en kunstaas, zit op 7 en 8 september in Maurik op de juiste plek.

Er zullen als vanouds volledig uitgeruste visboten rondvaren waarmee je daadwerkelijk het water op kunt om daar bijvoorbeeld elektronica als sidescanners, visvinders en plotters in de praktijk te zien werken. Dat zal beslist ook heel veel niet-eigenaren van visboten aanspreken, en zeker degenen die de aanschaf van een dergelijke visboot al overwegen.

Onder de standhouders – zie de lijst elders op deze pagina’s – zijn er de nodige die ook specifieke producten voor de witvis- en wedstrijdvisserij aanbieden. We doen zomaar een willekeurige greep: SPRO, Verpa, Guru, Berlok, FNE Trading, Daiwa Cormoran, D.A.M., Svendsen en Keencarp (lokstoffen voor wedstrijdvissers).


In het paviljoen van SPRO is ook Bert Aufderhaar aanwezig.

Witvis in de praktijk!
Langs het bekende strandje worden continu clinics en demonstraties gegeven door experts, die de bezoekers alle uitleg geven over hun specialismen. Vanzelfsprekend zult u er vele bekende wedstrijdvissers ‘in het wild’ zien rondlopen en allerlei auteurs van Witvis Totaal tegen komen.

Daarnaast verzorgt een keur aan bekende vissers presentaties in de paviljoens van diverse groothandels. Zo zijn in het paviljoen van SPRO o.a. Bert Aufderhaar, Anouk van de Belt en Peter Post aanwezig, staat bij Svendsen Sport Stefan Altena de bezoekers te woord en kunt u Steijn van Oostwaard, specialist in de moderne, vanuit Engeland overgewaaide vistechnieken met o.a. pellets en paste, treffen in de stand van FNE Trading.


De kersvers Nederlands Kampioen WTCC 2013: Jochem Postulart.

En natuurlijk heeft ook uw magazine een eigen paviljoen. Op die Witvis Totaal stek zal beide dagen Frans Vogels clinics verzorgen over het vissen op barbeel. Altijd al een barbeel op een van onze eigen grote rivieren willen vangen, maar weet u niet hoe dat aan te pakken? Kom dan beslist naar het Witvis Totaal paviljoen.

Daar treft u ook onze auteur van het eerste uur Ton Ruys. Ton is befaamd vanwege zijn skills op het gebied van matchvissen op afstand en de speciale matchdobbers die behoren bij die specifieke afstandvisserij. U kunt hem daarover het hemd van het lijf vragen.

Daarnaast is Ton ook van meet af aan betrokken bij de Witvis Totaal Carp Classics, de wedstrijden op de commercial carp vijvers die in ons land steeds populairder worden. Ook Jochem Postulart, de kersvers Nederlands Kampioen WTCC 2013 zal in ons paviljoen van de partij zijn en u graag verder helpen. Kortom: alleen al de aanwezigheid van al die ‘hot shots’ maakt voor de witvisser een bezoekje aan de Fair méér dan de moeite waard.

En dan laat ook de Vereniging Nederlandse Vliegvissers zich niet onbetuigd in Maurik. De vliegvissers weten elk jaar de weg naar Maurik goed te vinden en tonen ook dit jaar hun vaardigheden. Zowel achter de vice tijdens het vliegenbinden als achter de vliegenreel tijdens werpdemonstraties op de castingbaan, kun je als bezoeker veel opsteken van hun edele kunsten.

Probeer die voorn, brasem of winde eens achter de vinnen te zitten met de vliegenlat. Er gaat werkelijk een wereld voor u open! De mannen (of er ook dames bij zijn, durven we op voorhand niet te zeggen) van de VNV brengen hun enthousiasme graag op u over. En wie weet slaat het vliegvisvirus ook over op u of uw vismaten.



Kom ook!
De Hengelsport Oudoor Fair krijgt dus een brede formule dit jaar. Dat houdt ongetwijfeld in dat er op het Eiland van Maurik veel meer te zien, te beleven en te doen zal zijn dan ooit op de voorgaande edities, waarin het roofvissen met kunstaas centraal stond. En dat maakt het komende evenement beslist ook uitermate interessant voor u, als lezer van dit magazine. Want nergens worden praktijk en theorie, zien en beleven, passief ondergaan en actief uitproberen zo gecombineerd als in het weekend van 7 en 8 september a.s. Wij kunnen u als witvisser dan ook slechts aanraden: kom ook!



Win prijzen bij het Stekkie Parcours
Kinderen welkom tijdens ‘Fair’! Voor de kinderen is de Hengelsport Outdoor Fair extra leuk. Niet alleen leren ze de beginselen van het vissen door tuigjes te knopen of vis te onthaken, maar ze maken ook kans met Ed Stoop en Marco Kraal van Vis-TV op de foto te komen.

In samenwerking met Sportvisserij Nederland en ¬Stekkie Magazine wordt bovendien een actieve speurtocht/parcours uitgezet waarmee leuke visspullen te verdienen zijn voor de kids van 8 tot 12 jaar. Het parcours leidt langs verschillende standhouders en plekken waar zij hun kunde op hengelsportgebied kunnen tonen of aanscherpen. Niemand in deze leeftijdsgroep hoeft zich dus te vervelen in Maurik en het mooie is: voor de kids tot 12 jaar is de toegang volledig gratis, mits begeleid door een volwassene!



Leuke afsluiter van deze preview is dat we kunnen melden dat al onze lezers ieder vier kortingsbonnen t.w.v. €2,50 ontvangen. Deze treft u namelijk bijgesloten bij deze editie van uw magazine! Daarmee kunt u dus drie familieleden of vismaten laten profiteren van zo’n kortingscoupon. We kijken er naar uit om veel van onze lezers persoonlijk te kunnen ontmoeten op het Eiland van Maurik!

Kijk voor alle informatie: www.hs-outdoorfair.nl



Witvis Totaal nummer 69 komt eraan!
Binnen enkele dagen verschijnt de nieuwe Witvis Totaal. Daarin treft u buiten deze preview en de reeds aangekondigde kortingsbonnen, vanzelfsprekend enkele zeer lezenswaardige bijdragen. Wat te denken van artikelen over de Engelse feedertechnieken, de vangkracht van een ‘gewoon’ Nederlands witbrood of leesvoer voor pioniers op zoek naar Frans witvisavontuur?

Met daarbij natuurlijk ook de terugkerende rubrieken als Hét Circuit, Eén tegen Eén, De Visserijwereld van Anja de Groot en het slot van de Tips & Tricks-serie van de vermaarde Steven Ringer.

Dit alles en nóg meer in Witvis Totaal no. 69, voor een zéér voordelig abonnement: www.hengelsporthuis.com