Winnaars Nationale Topcompetitie Sportvissen bekend

Persbericht Sportvisserij Nederland

Winnaars Nationale Topcompetitie Sportvissen bekend

Afgelopen zaterdag 24 en zondag 25 september was het voor veel deelnemers aan de Nationale Topcompetitie Sportvissen erop of eronder. Het was namelijk het weekend van de laatste twee wedstrijden, oftewel de finale waarbij nog van alles mogelijk was.

Bovendien is de Lage Vaart bij Almere Buiten vaak grillig in het prijsgeven van zijn visstand en kun je er na een dag goed vangen de volgende wedstrijd geweldig door het ijs zakken. En, wat het allemaal extra spannend maakt, is het feit dat de twee slechtste resultaten van de acht wedstrijden tellende competitie komen te vervallen.

Ruim 170 wedstrijdvissers met een deelnemerslicentie voor deze Topcompetitie en verdeeld over maar liefst zes verschillende categorieën hadden zich in Almere gemeld. En, uiteraard was een ieder voor meer dan 200% gemotiveerd om deze finale tot een goed einde te brengen. De vissen zagen dat echter anders en waren lang niet overal tot bijten bereid. Wie naast wat kleine voorns, baarsjes en possen één of meer dikke brasems wist te vangen, zat gebakken.

In de categorie Junioren onder 18 jaar werd  Nick Koopmeiners uit Dordrecht kampioen. Daarvoor had Nick slechts 16 wedstrijdpunten (15747 gram) nodig die hij in zijn zes beste wedstrijden behaalde.

Bij de Junioren onder 23 jaar ging de kampioenstitel met een totaal van 18 punten (47824 gram) naar Sjors Milder uit Brunssum.

Bij de vrouwen werd Anja Groot uit Heemskerk kampioen. Anja toonde met haar totaal van 9 wedstrijdpunten (32460 gram) een klasse apart.

Bij de senioren, te beginnen bij de Veteranen, was Theo Pelgrim uit Brummen dit jaar de beste en behaalde 17 wedstrijdpunten (24944 gram). Bij de Senioren B-divisie was Ramon Pasmans uit Voerendaal met 15 klassementspunten (29976 gram) de beste, terwijl bij de A-Senioren Jan Broess uit Nieuwegein genoeg had aan 18 punten (29347 gram) om de Nationale Topcompetitie te winnen en de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Onderstaand treft u de naam en woonplaats van de podiumplaatsen voor de 6 categorieën:

U18
1. Nick Koopmeiners, Dordrecht
2. Kevin Inkenhaag, Barneveld
3. Stefan Hooyman, Enkhuizen

U23
1. Sjors Milder, Brunssum
2. Roel Reuvers, Heythuysen
3. Eddy Rijken, Veenendaal 

Dames
1. Anja Groot, Heemskerk
2. Anouk van de Belt, Zwiggelte
3. Ingeborg Audenaerd, Terneuzen 

Veteranen
1. Theo Pelgrim, Brummen
2. Albert van Lanen, Someren
3. Ludwig Wever, Boxmeer 

Senioren B
1. Ramon Pasmans, Voerendaal
2. Dirck van Duijvenbode, Oss
3. Jan Dikkema, Overschild 

Senioren A
1. Jan Broess, Nieuwegein
2. Arjan Klop, Groot Ammers
3. Thijs Lupsen, Melick