Watergeuzen uit Brielle korpskampioenen sportvissen

Wedstrijdnieuws van Sportvisserij Nederland

Watergeuzen uit Brielle korpskampioenen sportvissen

Op het Nederlands Kampioenschap Wedstrijdvissen voor Korpsen (verenigingsteams) dat afgelopen zaterdag 1 oktober aan het Noord-Willemdskanaal bij Vries plaatsvond, heeft het eerste Korps van Hengelsportvereniging De Watergeus uit Brielle (Verpa-team) goud gewonnen.

Het korps, bestaande uit Gerrit de Groot, Hans Koppe, George Wessels, Hans den Boer  en Aad Venderbos, behaalde een totaal van 32 wedstrijdpunten en bleef daarmee de mannen van het eerste Team van Sportvisserij Belangen Delfland dat 36 punten scoorde, ruim voldoende voor. Derde werd het korps van HSV De Dobber uit Hardenberg  dat 37 punten behaalde. 

In totaal deden 31 korpsen van elk vijf wedstrijdvissers mee aan dit kampioenschap dat werd georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Het winnende korps en het team dat tweede werd hebben recht op deelname aan het WK voor Korpsen, dat volgend jaar in Portugal vervist zal worden.

Over het algemeen waren de vangsten die zaterdag bij Vries op de grens van Groningen en Drenthe bepaald niet super, wat deels te wijten was aan het windstille en extreem mooie en warme herfstweer die dag. Toch werd er door uiterst secuur te vissen wel redelijk wat kleine vis gevangen met hier en daar een bonusvis in de vorm van een flinke brasem. Hoewel ook met werp(match)hengels met dobbers mocht worden gevist, gaf toch vooral het vissen met de lange vaste hengel de beste resultaten.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -