image description

Vliegvissen op Twentse voorns in VIS TV XL

 Presentator Daniël Weijers gaat in deze aflevering op pad met Hyppo Wanders voor een vliegvisavontuur in Twente. De heren stappen in hun bellyboats bij de Regge en vissen vanaf de kant aan de Dinkel, waarbij serpeling en voorn de doelsoorten zijn.

Tamme trekt naar het Friese wad om een visdag van het Open Fries Kampioenschap Kustvissen mee te maken. Fanatiek kustvisser Ronnie Smit laat Tamme zien hoe hij zo’n dag beleeft en wat hem in het kustvissen drijft.Opruimen langs de waterkant
Presentator Liselot maakt kennis met bestuurslid Erik Flaschwinkel van Hengelsportvereniging Haarlem, die haar meeneemt op zijn vaste route langs diverse stekken. Onderweg ruimt het tweetal zwerfvuil op en vertelt Erik waarom hij schoonmaken langs de waterkant belangrijk vindt.

Kijken dus! Aanstaande zondag 5 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel
Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.Praktische tips
Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL
VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 startte op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.     

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Hoogzomersnoeken : Deel 4
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!
Willem Moorman -