image description

Vistrip naar één van de beste snoekwateren van Europa (2) The Watermill Ireland

Vistrip naar één van de beste snoekwateren van Europa (2) 

Door Berthil Bos 

Wie wil er nu niet eens zijn geluk proberen op één van de beste snoekwateren van Europa. In deel 1 benoemde ik al in het kort de mogelijkheden bij het visresort The Watermill bij Lough Erne op de grens van Noord-Ierland en de Republiek Ierland. Door de ligging, mogelijkheden en het gereedschap wat je tot beschikking wordt gesteld, kan het niet anders dan dat het verblijf één groot succes wordt.


Mooie ruime kamers met alle voorzieningen aan het water.

Wat kan je nu allemaal verwachten op deze fantastische plek, buiten het feit dat je hier zeker je vis gaat vangen? Allereerst is het verblijf tot in de puntjes verzorgd. Ruime kamers met alle gewenste voorzieningen om je een plezierig verblijf te gunnen. Deze kamers liggen aan het meer, zodat je bij het opstaan gelijk kan zien hoe het water erbij ligt.

Nadat je je in één van de luxe badkamers hebt opgefrist, ga je naar het prachtige restaurant, waar je een ontbijt wordt aangeboden dat zijn weerga niet kent. Alles maar dan ook alles kan je krijgen, zolang jij maar tevreden bent. In deze schitterende omgeving is het heerlijk ontbijten en krijg je zin om het water op te gaan.


Het botenpark met de golfkarretjes voor extra service.

Dit water opgaan is ook weer een speciale gebeurtenis. Je bent op vakantie, dus sjouwen met bagage is er niet bij. Je wordt met een golfwagentje naar de trailerhelling gebracht, waar een schitterende Amerikaanse Bassboat op je ligt te wachten.

Natuurlijk zijn er ook andere boten aanwezig, waaronder de typische Ierse roeiboot met of zonder motor, voor diegene die niets moet hebben van dat brute geweld. Op luxere boten is alles aanwezig om tijdens het vissen te assisteren.

De nieuwste dieptemeters zijn aanwezig om alle structuren goed weer te geven. Electromoren helpen je om de driften goed uit te voeren of uiterst voorzichtig je naar de hotspot te brengen. Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig en na een korte maar goede uitleg, kunnen ook onervarener vissers met één van deze vispaleizen het water op, met of zonder visgids.


Je weet altijd waar je bent en het vinden van je hotspot is een fluitje van een cent.

Een zeer gedetailleerde waterkaart is ook aanwezig, waardoor je heel gemakkelijk je weg kan vinden of naar een aangegeven hotspot kan varen. Op dit water is alles op genummerde borden aangegeven waardoor je precies weet waar je bent.


Als je wilt brengt Pascal je lunch op het water.

Standaard gaat er een uitgebreid lunchpakket mee, dat al voor je klaarligt in de boot. Wil je nu iets extra’s dan is dit ook mogelijk, want er kan ook een warme lunch verzorgd worden op het water of op één van de vele eilanden. Niets is te gek voor eigenaar Pascal, omdat hij een ‘’pleaser’’ is.

Na een heerlijke dag op het water kom je weer terug bij de trailerheling, waar men je al staat op te wachten. Het enige wat je hoeft te doen is uitstappen en weer in het wagentje te stappen. Voor de bagage wordt gezorgd evenals de boot. Jij wordt afgezet bij je kamer en hier laat je even weten hoe laat ze je kunnen verwachten in het restaurant.


Het aquarium geeft je al aan of de vis actief is.

Nadat je je hebt opgefrist direct of na een klein tukje, kom je terecht in één van de beste restaurants van Ierland, waar warmte en gezelligheid een must is. Maar eerst kom je langs een gigantisch groot aquarium, dat Pascal in de hal van het restaurant heeft geplaatst. In deze glazen bak van meer dan 60.000 liter kom je het hele visbestand van Lough Erne tegen, inclusief een aantal metersnoeken.


In deze atmosfeer is het heerlijk vertoeven.

Ook in het vertroetelcentrum van The Watermill wordt je weer de gehele avond in de watten gelegd door heerlijke gerechten, gecombineerd met prachtige wijnen. Wil je nu liever genieten van het evenzo smaakvolle Ierse bier of gewoon met een frisje, dan kan dit natuurlijk ook.

Door deze belevenis is het ook helemaal niet moeilijk om van het water te komen, omdat je dit niet mag missen. Na het diner ga je lekker aan de bar zitten of aan één van de vele zithoekjes, waar je snel contact hebt met andere vissers of de lokale bevolking, die hier ook graag komen. Absoluut voldaan en zeer tevreden begeef je je naar de kamer en geniet van datgene wat de volgende dag weer komen gaat.


Het verblijf bij The Watermill moet een feestje zijn.

Denk nu niet dat dit allemaal te sjiek en exclusief is voor sportvissers, want dat is absoluut niet het geval, omdat gemoedelijkheid het toverwoord is en Pascal ook tot het sportvissersgilde behoort.


Deze PB van 135 cm. van Pascal is nog niet eens de grootste.

The Watermill wil je gewoon wat anders bieden dan wat er doorgaans aangeboden wordt en daar zijn ze met vlag en wimpel in geslaagd.


Spulletjes vergeten? Gelukkig is hier ook een winkel aanwezig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met berthil.bos@totalfishing.nl of kijk even op de site van The Watermill Lodge Ireland.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 83
Willem Moorman -
image description
Gezien bij…Bigstreamers.com
Willem Moorman -