image description

Vistrip naar één van de beste snoekwateren van Europa (1)

Vistrip naar één van de beste snoekwateren van Europa (1) 

Door Berthil Bos 

Noord-Ierland doet bij velen nog steeds het beeld naar boven komen van geweld en aanslagen die er in het verre verleden hebben plaatsgevonden. Gelukkig is heden ten dage hier niets meer van te merken en is het hier net zo rustig en wonderschoon als in het aangrenzende republiek Ierland. Nu is er een uitzondering.

Er is een plek waar tot op de dag van vandaag de ene na de andere aanslag wordt gepleegd en het daaropvolgende geweld is niet te beschrijven. Ik heb het hier over een gigantisch meer met die typische Ierse naam (upper) Lough Erne. Het zijn niet de wapens die hier verantwoordelijk voor zijn, maar snoeken, die hier in groten getale voorkomen.


Lough Erne (upper), veel, heel veel topstekken.

En denk nu niet dat het hier gaat om grote hoeveelheden kleine snoek, want Lough Erne staat juist bekent om zijn erg grote snoek. Deze Pike’s teisteren het kunstaas en vechten echt als wilden om dit kunstaas weer kwijt te raken.

Je kan het echt niet vergelijken met onze Hollandse snoeken. Door de aanwezigheid van zoveel kwaliteit snoek, de ligging, het heldere water en de vele mogelijkheden die er zijn, kan je gerust zeggen dat dit één van de beste snoekwateren van Europa is.


Het complex van The Watermill ligt aan het water.

Na een uurtje vliegen zit je vanaf Schiphol al in Belfast en kan je je weg vervolgen naar Lough Erne. Aan dit merenstelsel in de provincie Fermanagh ligt het plaatsje Kilmore Quay vlakbij Lisnaskea.

Op deze wonderschone plek heeft Pascal Brissaud(ex Fransman) een fantastisch Fishing Lodge gecreëerd, die uniek is in onze roofviswereld. Het complex ligt aan het water, waar prachtige, vol uitgeruste Amerikaanse Bass boats op je liggen te wachten. Deze boten met hun grote werpplateaus, brengen je op dit immens groot gebied in no-time op de beste stekken.


De vol uitgeruste Bassboats liggen hier op je te wachten.

Upper Lough Erne wordt ook wel het meer van de honderd eilanden genoemd, waardoor je altijd in de luwte kunt vissen, hoe hard het ook waait. Dit heb ik weleens anders meegemaakt, waardoor je zomaar een aantal visdagen moest inleveren.

Pascal, die zelf een fanatiek snoekvisser is en zodoende je kan begeleiden en je de beste stekken kan laten zien, is een ‘pleaser’, die alles in het werk stelt om je verblijf onvergetelijk te maken. Dat het bijbehorende restaurant en je onderkomen daar een groot gedeelte in mee helpt, is bij het zien (en proeven) van dit gebeuren een vaststaand feit.


Als dit je al geen goed gevoel geeft, wat dan wel.

The Watermill wint jaarlijks diverse Awards op het gebied van de horeca en toch kan je er gewoon na het vissen gebruik van maken. Dit is ook het fantastische van dit resort. Je waant je in een luxe om U tegen te zeggen, waar de iedereen gebruik van maken. Niets maar dan ook niets laten ze bij The Watermill aan het toeval over, waardoor je met een gerust hart kan zeggen dat het verblijf hier altijd succesvol is.


Erg veel bruine forel en net als snoek zeker geen kleintjes.

Buiten de snoek, bulk dit water ook van de bruine forellen, die hier ook een ongelofelijk formaat kunnen bereiken. Ook ‘Perca de ridder’ (baars), is meer dan goed vertegenwoordigd, evenals allerlei witvissoorten, zoals gigantische voorns en brasems.

Het is zoals we dit noemen een makkelijk water, omdat de dieptes niet verder gaan dan circa 5 á 6 meter, waardoor je overal je kunstaas werpend kan aanbieden en de snoek snel gevonden is.


Pascal, op de achtergrond, brengt je bij de snoek.

The Watermill is ook een fantastische plek om buiten het vissen te wandelen, fietsen en mooie objecten, zoals kastelen en druipgrotten te bezichtigen, waardoor het gezin zich hier ook uitstekend kan vermaken.


Er is zoveel te zien in dit gebied.

Het snoekseizoen begint op Lough Erne in Maart, want dan zijn de snoeken al op het ondiepe te vinden. Maar ook in de winter worden er geweldig dikke snoeken gevangen, die door Pascal met zijn jarenlange ervaring, altijd worden gevonden.

Ben jij niet vies van een vistrip, waarbij je omgeven bent van alle luxe die je je maar wenst op één van de beste snoekwateren van Europa en wil je graag wat meer informatie, neem dan contact op met berthil.bos@totalfishing.nl of kijk even op de site van The Watermill Lodge Ireland.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 83
Willem Moorman -
image description
Gezien bij…Bigstreamers.com
Willem Moorman -