Visreizen naar het maagdelijke Zuid-Egypte

Persbericht Tight Lines Visreizen

klik om naar de website te gaanNieuw… Rode Zee, Tight Lines Visreizen biedt nu ook visreizen naar het maagdelijke Zuid-Egypte.
 
Vanaf eind vorig jaar is dus eindelijk nu ook het zuiden van Egypte geopend voor sportvisserij en wij gaan dit vanaf heden exclusief aanbieden. Ook vele andere activiteiten als duiken en watersport worden hier inmiddels aangeboden; al het land langs de kust is inmiddels opgekocht en zo links en rechts zie je al wat flinke hotels verrijzen.


 
Op het ogenblik is het echter nog heel erg rustig; meer dan zand, woestijn en een schitterende Rode Zee is er nog niet, dus op visgebied kunnen we daar nog lange tijd vooruit. Het uitvaltpunt is de fraaie Marina Hamata, die in 2009 gebouwd werd. Vanuit hier worden de trips naar Hamata/Abu Ghusun, Ras Banas en zelfs richting St. John’s georganiseerd.
 
Gevlogen wordt op Marsa Alam. Transavia vliegt hier één keer per week (november-april) naar toe. In de andere maanden wordt gezocht naar de beste mogelijkheid via Cairo. Direct na aankomst word je opgehaald in Marsa Alam en volgt de rit verder naar zuiden, naar Hamata.

De transfertijd bedraagt ongeveer 2 uur. Afhankelijk van de aankomsttijd volgt z.s.m. vertrek of dient de eerste nacht aan boord in de marina te worden doorgebracht. De rest van de week brengt u door aan boord van de visboten en kunt u zich 24/7 uitleven in waar u voor gekomen bent… vissen!!! Slapen en eten gebeurt dus aan boord, tevens is iemand van de organisatie ter plekke om uw trip in goede banen te leiden.

We kunnen putten uit een aantal boten, vanaf 19 t/m 21 meter. We kunnen gewone boten en luxere met A/C aanbieden, e.e.a. hangt af van de persoonlijke wensen. De boten hebben veelal 4 kamers met enkele of dubbele bedden (stapelbedden), de meesten hebben 2 toiletten.


 
Het visseizoen is vrijwel het gehele jaar, m.u.v. de maanden april en augustus. De zomermaanden bieden over het algemeen de beste visserij (wel is het er dan erg heet!) en de meeste wind in januari. Aanwezige vissoorten zijn onder andere barracuda, dorado, tonijn (bonito, longtail & YFT), GT, zeilvis (niet veel), kingfish (tanguigue), coral trout, snapper, haai en grouper.


 
Voor meer informatie, kijk op:
www.tightlines.nl of neem contact op via tel. +31 180 434788. Mailen kan uiteraard ook: info@tightlines.nl.