image description

*** VIDEO *** Pioner Active 14 Fishing

Tussenballans

Door:Berthil Bos.

Nu ik de Pioneer Active 14 Fishing al geruime tijd in mijn bezit heb kan ik met een gerust hart een tussentijdse balans opmaken over deze echte visboot.


Deze combi kan alles aan.

Ik heb bewust gekozen voor een boot die zich thuis voelt op diverse soorten wateren. Een boot die niet afhankelijk is van een goede trailerhelling en ook gemakkelijk van een laag kantje het water in kan. Grote meren, rivieren, kanalen, veenplassen, poldersloten en ander wateren moeten bevist kunnen worden, zonder dat dit beperkingen met zich meebrengt. Verder moet ik alle vistechnieken die ik beheers kunnen uitoefenen. Werpend, vliegvissen, backtrollen, trollen etc.

Hiervoor is de motor ook uiterst belangrijk en de 25 PK Fourstroke van Yamaha is dan je beste vismaat. Naast de veiligheid die dit wereldmerk je biedt, zitten er ook extraatjes op die je goed kunt gebruiken bij het vissen. Eén hiervan is het VTS-systeem. Met een eenvoudige knop aan de stuurhendel kun je het stationaire toerental van de motor up en downgraden. Wil je dus erg langzaam vissen of juist wat sneller zonder constant aan de gashendel te zitten, dan kan je hem precies zo instellen zoals jij dat wilt.


De combinatie boot en motor is perfect in balans.

De combi die ik nu gebruik heeft mij aangenaam verast in zowel de vaareigenschappen als de vistechnische mogelijkheden. Door de relatief hoge zijkanten en watergeleiders van deze 4.20 m. lange boot, zal je ook bij ruwe wateromstandigheden niet onder de douche staan, als je het gas erop zet. Alles blijft heerlijk droog en je vismaat en de meegenomen spullen zullen je dankbaar zijn. De boot is zeer stabiel, ook als je met twee man staat te werpen of de vliegenstok hanteert.

In het video zie je combi, waarin ik uitleg wat de voordelen zijn.

Het werpplateau en de bank bij de spiegel zijn heerlijk ruim, waardoor je hoog boven het water staat en het kunstaas goed kan volgen. Tijdens het driften op de wind, zal deze boot goed in balans blijven door de semi V-bodem. Hij reageert uitmuntend op de frontelektro, waardoor een drift of vistechniek perfect kan verlopen.


Roofvis en Yamaha gaan hand in hand.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
*** VIDEO *** Veranderen van vistechniek.
Willem Moorman -
image description
HART MAIO KAAP VERDIE FESTIVAL 2022
Willem Moorman -