Verslag derde editie Fox Carp Experience

Verslag derde editie Fox Carp Experience
 
Na twee zeer succesvolle Nederlandse edities in 2007 en 2008 vond Fox International de tijd rijp om een internationaal vervolg te geven aan haar praktijkevenement genaamd ‘Fox Carp Experience’. In het commerciële complex Abbey Lakes in Noord-Frankrijk werd de perfecte locatie gevonden om de 2011-editie te organiseren. Op zondag 9 oktober was het zover en kon het publiek het merencomplex betreden dat voor één dag was omgetoverd tot een groot ‘doe-leer-kijk-en-vermaak-evenement’ op het gebied van karpervissen.
 
Vanuit alle invalswegen werd de route met bordjes aangegeven en pal naast het complex was een groot weiland als parkeerplaats gereserveerd. Op het Abbey complex zelf waren (toepasselijk) Fox Lake en Heron Lake volledig voor dit evenement vrijgehouden en rondom waren allerhande overdekte workshops opgezet waar men praktijkuitleg kreeg over onder andere peilen, spodden, visveilige montages, fotografie, rigs, PVA, visveiligheid en zig rigs.
 
Bij de meeste workshops was tevens een consultant aanwezig die de betreffende materialen of technieken direct aan het water demonstreerde. De effectiviteit van de methoden en materialen werd bevestigd door het feit dat er ondanks het rumoer op de oever een aantal fraaie vissen werd gevangen.
 
Onder toeziend oog van het publiek werd bij de demonstraties menig karper gevangen…
 
Naast de workshops waren ook enkele Fox consultants actief aan het vissen om te demonstreren hoe zij een dergelijk water aanpakken en allerhande vragen van bezoekers te beantwoorden. Met personeel en consultants uit Frankrijk, Engeland, Nederland, België en Duitsland was er natuurlijk een enorme berg aan kennis en ervaring aanwezig om iedere vraag in welke taal dan ook naar tevredenheid te kunnen beantwoorden.
 
…Wat op Abbey inhoudt dat er regelmatig een 20kg+ langskomt.
 
Niet voor niets had Fox het evenement op dit tijdstip gepland, er staat namelijk een ongelofelijk aantal fantastische nieuwe producten op het punt te worden gelanceerd. Zo is er de nieuwe FX Flatliner bedchair met enkele revolutionaire eigenschappen waar het publiek zelf op plaats kon nemen en van dichtbij bekijken. Ook waren de nieuwe modellen van de Stratos big pit molens aanwezig voor mensen om zelf mee te werpen en binnen te draaien.
 
Er kon naar hartelust met de nieuwe Stratos 12000 Big Pit molens worden gespeeld.
 
Op enkele stekken werd gevist met hengels die op de fantastische nieuwe zwart geanodiseerd aluminium banksticks en buzz bars waren gepositioneerd. Deze ‘Black Label’ range zal in 2012 ongetwijfeld zeer populair blijken waar tevens enkele spannende aanvullende producten voor zullen verschijnen, zoals een rod pod en snag ears. Last but not least zijn het afgelopen jaar de bivvies onder handen genomen en stonden alle nieuwe modellen overzichtelijk op een rij gepresenteerd.
 
Onder de naam Black Label komt er een indrukwekkende range aan banksticks, buzzer bars en accessoires uit.
 
Ondanks dat alle voorbereidingen tot in de puntjes waren verzorgd is er altijd één factor die je niet in de hand hebt, en dat is het weer. De voorspellingen leken goed maar op het laatste moment pakten donkere wolken zich letterlijk samen, en heeft het vrijwel de hele dag geregend. Weliswaar niet zo hard, maar toch voldoende om veel mensen te doen besluiten niet te komen opdagen. De opkomst bleef dan ook achter bij de verwachtingen, maar voor de mensen die wel kwamen was er extra ruimte en gelegenheid alle nieuwe materialen grondig te inspecteren en onze consultants het hemd van het lijf te vragen, wat dan ook volop gebeurde.
 
005
Alle nieuwe bivvies, waaronder de enorme Voyager, stonden overzichtelijk op een rij opgesteld.
 
Het Abbey complex bleek een uitstekende locatie voor een dergelijk evenement en ook de catering was perfect verzorgd. Voor de aasliefhebbers was de firma Mainline aanwezig met een stand om te adviseren over het gebruik van haar producten. Al met al een zeer compleet gebeuren met de mogelijkheid om een enorm aantal nieuwe producten te aanschouwen, zelf uit te proberen en gedemonstreerd te krijgen zoals dat in geen hengelsportzaak mogelijk is. De reacties van het aanwezige publiek op de demonstraties en hagelnieuwe producten waren ondanks de regen dan ook zeer positief en menig poging werd gedaan om onze vissers enkele geheime tips te ontfutselen.
 
Een laatste aspect wat zeker niet onvermeld mag blijven, en het gebeuren extra speciaal maakt, is de introductie van een nieuwe witvisrange onder het Fox label met de naam Matrix. Door een aantal specialisten is het afgelopen jaar een compleet nieuw assortiment aan producten voor de wedstrijd- en specimenvisserij samengesteld wat op de maandag na de Carp Experience voor het eerst aan internationale hengelsportwinkeliers en -pers werd getoond.
 
Vissend op Wild Boar Lake op het Abbey complex werden de producten al vissend gedemonstreerd en konden geïnteresseerden de spullen beoordelen waar het hoort: aan de waterkant. De eerste reacties waren overweldigend en ook hier toonde de vangst van een serie fraaie karpers met de match, feeder en vaste hengel aan dat het producten van de hoogste kwaliteit betreft. Matrix belooft dan ook, net als Fox Rage de afgelopen twee jaar op het gebied van roofvissen heeft gedaan, heel snel een succesvolle en betrouwbare naam in de hengelsport te worden.
 

En wie even wilde bijkomen kon op onze revolutionaire FX Flatliner bedchair plaatsnemen.
 
Voor degenen die door het slechte weer thuis zijn gebleven en ook voor de mensen die juist nu nieuwsgierig zijn geworden is er goed nieuws! Fox is de komende maanden op een flink aantal shows, beurzen en open dagen aanwezig om veel van deze schitterende nieuwe producten aan u te demonstreren zodat precies duidelijk wordt wat voor meerwaarde ze uw visserij kunnen bieden.
Begin 2012 komt er zoals gebruikelijk ook weer een hagelnieuwe karpercatalogus uit waar ze overzichtelijk in staan beschreven, meer productnieuws ook op onze website http://www.foxint.com en onze Facebook-pagina http://www.facebook.com/FoxInternational. Hopelijk tot ziens!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -