Verslag derde dag WK Kust Heren te Torremolinos

Verslag derde dag WK Kust Heren te Torremolinos  

Zevende plek voor Nederland  

Door Arthur van Tienen  
 
Na de domper van de tweede dag verwerkt te hebben, zijn we gisteravond met een fris hoofd de derde wedstrijd in gegaan en we hoopten op betere vangsten. We hebben speciale onderlijnen voor op afstand gemaakt die Ruud in de tweede wedstrijd in het eerst uur in het licht zijn bonusvissen opleverde.
 
Maar ook tijdens deze wedstrijd was visserij helaas zeer matig. Waar bij de dames van de 50 deelneemsters er 26 zonder vis waren, ging het vooral in vak A, waar het herenparcours aansloot, ontzettend moeilijk. Theo van de Broeck stond op nu plek 13 in vak A en had in het begin van het donker al een trek van twee besugos: top dus, om in een slechte zone mee te starten.
 
Theo ving er twee vissen bij die goed aan de maat waren. Helaas werden er tijdens de weging twee vissen afgekeurd waaronder een mooie vis, die waarschijnlijk niet aan de minimummaat was. Balen dus, maar dankzij het gewicht van de twee tellers een achtste vakplaats voor Theo.
 
Mike Lubbers in vak B ging eveneens prima van start met een gestippelde zeebaars en een besugo aan de maat. Later ving Mike nog een hele mooie besugo, een horsmakreel en een dikke herrera waarmee Mike een vierde plaats scoorde. Ruud van Noord kon zijn sterke positie in het algemeen klassement vasthouden door gedegen naar een zesde vakplaats te vissen.
 
Ruud raakte bij de eerste worp nog een mooie vis kwijt maar dat overkomt je en daar moet je niet te lang bij stilstaan. John Muis had een off-day en kon met vier vissen niet verder komen dan een voorlaatste vakplaats. Tom van de Pol wist vier maatse vissen van zijn 31 gevangen vissen te laten wegen en bezorgde het team een zevende dagplaats in het klassement.
 

Een vierde plaats voor Mike op B-13
 
Doordat de mindere ploegen goed scoorden, comprimeerde het algemeen klassement enorm en de verschillen zijn zeer klein. Als je bedenkt dat Spanje met drie dagoverwinningen en drie punten met twee vingers in de neus wereldkampioen worden is dat een onbegonnen zaak voor alle overige teams.
 
In het algemeen klassement staat Engeland tweede met 13 punten en wij elfde met 26 punten. Voor de nummers twee tot en met 14 wordt de laatste wedstrijd extra spannend.
 
Al met al is het een verwarrende visserij die iedere dag weer totaal anders is. Je moet constant wisselen en nadenken welke onderlijn je op welk moment en voor welke vissoort moet toepassen. De Spanjaarden staan met vier hengels klaar en een scala aan onderlijnen. In het donker kun je als coach wel iets zien maar zodra ze in de gaten hebben dat je staat te kijken gaan de hoofdlampen uit.
 
Wij gaan op voor de laatste wedstrijd. We gaan er vol tegenaan om een zo hoog mogelijke plaats te scoren in het algemeen klassement bij de teams en hopelijk voor Ruud een top 10 notering individueel.
 
Tot morgen met hopelijk positief bericht!
 
Arthur
 
Meer informatie over het WK Kustvissen op de website van Sportvisserij Nederland