Vangstverbod paling

Vangstverbod paling

woensdag, 15 juli 2009

Persbericht
Het Wereld Natuur Fonds (WNF), Stichting De Noordzee en Sportvisserij Nederland reageren verheugd op de aankondiging van minister Verburg om de palingvisserij nog dit jaar 2 maanden te sluiten, en vanaf volgend jaar voor 3 maanden.

Het besluit van de minister bevestigt wat wetenschappers al aangaven – het gaat zeer slecht met de paling en drastische maatregelingen zijn nodig om de paling te redden.

De paling is een ernstig bedreigde diersoort en in het Nederlandse aalbeheerplan dat de Minister bij de Europese Commissie had ingediend op 1 april dit jaar mochten de vissers toch onbeperkt blijven doorvissen, in ruil voor het uitzetten van paling. WNF, Stichting De Noordzee en Sportvisserij Nederland hebben zich hard ingezet voor verdergaande maatregelen en dit besluit onderschrijft hun inzet. Drie maanden sluiting is een goede stap in de richting naar herstel van de paling.

Verburg heeft er tevens bij Eurocommissaris Borg op aangedrongen met een Europees plan voor de sanering van de binnenvisserij te komen. De organisaties hopen dat dit Europees plan er daadwerkelijk komt, zodat de totale palingvisserij binnen een paar jaar afgebouwd kan worden.

Kijk hier voor de volledige tekst van het LNV

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -