image description

Vangen ondanks of dankzij de planten. + filmpje.

Vangen ondanks of dankzij de planten. + filmpje.

Door Berthil Bos.

In mijn vorige artikel liet ik zien dat je met een kleine ingreep een shad in het begroeide water zwemles kan geven. Hierop heb ik verschillende reacties gehad met de vraag of ik deze montage nog eens uitgebreid wil uitleggen.

Ik begrijp dat je als je dit voor de eerste keer ziet, het altijd lastig is om het in één keer goed te doen. Ondanks dat het een heel eenvoudige montage is en zeker geen hogere wiskunde, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.


De drie nieuwe kleuren The Boss Shad geprepareerd en alleen met loodkophaak.

Ter gelijke tijd laat ik ook een andere montage zien zodat je keuze hebt. Het belangrijkste is dat er op Fluorocarbon altijd voldoende druk staat. Hierdoor wordt het FC niet weggedrukt en glijd het groen langs de haakpunt. In het filmpje gebruik ik mijn favoriete shad voor deze wiervrije montage, The Boss Shad van Spro.  Natuurlijk kan het ook een andere stukje rubber zijn, zolang de staartwortel maar voldoende soepel is en de schoep de shad de juiste actie geeft. Ook is het rubber van The Boss lekker taai en dus duurzaam ook al prikje er diverse gaatjes in.


Bij een grotere shad kan deze montage goed gebruiken.

Verder heb ik het over een systeem om de enkele haak bij een wat grotere shad toch voorbij het midden van het rubber te monteren. Bekijk het filmpje en laat in het vervolg het begroeide water niet links liggen.

Succes.

ANDEREN LAZEN OOK