image description

Valentijnsdag: waarom sportvissers ideale partners zijn

Sommige sportvissers zien met gemengde gevoelens de datum vrijdag 14 februari naderen. Deze datum, al dan niet in het leven geroepen door bloemenveiling Aalsmeer of slimme winkeliers, staat ook wel bekend als Valentijnsdag.

Naar aanleiding van deze dag vraagt het Franse tijdschrift Marie-Claire zich af wat het geheim is van een goede relatie. En wat denk je? De passie voor een gezamenlijke hobby staat bovenaan…


Een gezamenlijke hobby: onbetaalbaar in een relatie...

Voor sportvissers is het ideaal als je partner ook vist. Dit is in de praktijk niet iedereen gegeven zoals we weten. Want waarom zou je kiezen voor iemand die de wekker op 5 uur ’s morgens zet om het warme bed te verruilen voor de koude waterkant? En die aan het einde van de dag met vieze laarzen, een rode kop en een odeur van brasem, snoek of kabeljauw vermoeid op de bank ploft?


Verliefd worden op een sportvisser: een verstandige keuze!

Tien goede redenen

En toch zijn er redenen genoeg om in relaties voor een sportvisser te kiezen. Gelukkig maar! De internetsite Mieux Pecher  heeft er zelfs tien goed redenen voor opgesteld. We voegen er nog enkele aan toe. Hier komen ze:

1. Sportvissers zijn optimisten. Het maakt ze niet uit of de vis lange tijd niet aanbijt, ze blijven positief en geloven in een goede afloop, ook in een relatie.

2. Hun geduld is oneindig. Sportvissers hebben erg veel geduld, nemen de tijd voor je en raken niet snel zenuwachtig. Ze komen wel eens te laat thuis, maar dat moet je ze maar vergeven.

3. Ze weten schoonheid als geen ander te waarderen. De natuur, het opkomen en ondergaan van de zon; een strand met uitzicht op visbootjes of de rode vinnen van een baars. In de glooiingen van een mooi heuvellandschap herkennen ze hun partner. Een mooie jurk van hun partner kunnen ze vast ook waarderen!

4. Als je de hobby van een visser kunt delen in de rustgevende natuur, is dat onbetaalbaar in een relatie. Investeer daarom in een viscursus of ga een keer mee vissen om het te leren. Misschien gaat hij dan later wel een keer mee naar de Huishoudbeurs.

5. Sportvissers kennen de mooiste plekjes in de natuur. Ze weten ook waar de stilste en rustigste stekken zijn. Als iedereen op een zonnige zomerdag naar buiten gaat, is het overal enorm druk, maar jij weet dan toch de mooiste en rustigste plekken te vinden.

6. Sportvissers kunnen zich inleven in een ander. Ze kunnen zelfs denken als een vis; ze weten wat de vis beweegt; wat ze graag eten en waar ze heen zwemmen bij welke windrichting. Ook in een relatie denken ze met je mee.

7. Het zijn natuurliefhebbers maar ook milieubeschermers. Sportvissers zijn gebaat bij een gezond ecosysteem en milieu, niet alleen in de natuur, maar ook in huis.

8. De sportvisser past zich altijd aan. Als iets niet werkt, probeert hij het op een andere manier en blijft niet koppig telkens hetzelfde proberen. Ook in een relatie zijn ze tolerant en flexibel.

9. Er gaat een wereld voor je open als je van communiceren en taal houdt. In een relatie met een sportvisser breidt je woordenschat zich uit met termen als loodkop, boilie, Franse tap, dropshot, slipkracht, casting, rigs, aan de maat, beetverklikker, topactie en leegloper. Elke week wel een verrassende nieuwe term. Leerzaam!

10. Lekker samen shoppen! Van sportvissers krijg je nooit kritiek op alle kleuren nagellak die jij koopt op internet of bij Rituals. Er is veel wederzijds begrip omdat sportvissers eveneens zorgen dat ze veel kleuren en smaken lokvoer in huis moeten hebben, en kunstaas in alle kleuren voor alle weersomstandigheden. Investeer dus in die dingen.

Het brengt kleur in je leven en in je relatie!