image description

Update van de vangsten in Caspe.

Na een mooi voorjaar vielen de meerval en de karper in mei in de paai.

Een paar groepen kozen er voor om met kunstaas op meerval te vissen,werpend de oevers afvissen met shads en pluggen en dat leverde mooie meervallen op vooral de aanbeten op deze manier zijn spectaculair, een harde beuk op de hengel en daarna een snelle run van de meerval naar diep water waar het gevecht recht onder de boot kan beginnen.

Tijdens het pelletvissen , nog steeds de meest populaire manier om de meerval te belagen wisten onze gidsen met hun gasten nog steeds elke dag vis te vangen, het was wel minder maar elke dag werd er gevangen.Op het moment dat de paai er voor zorgde dat het erg moeilijk was vingen onze gasten gericht vissen op karper, op een niet voor de hand liggende stek een two tone leder karper van prercies 20 kg. een extreem zeldzame vis in Caspe.Direkt na de paai ging het los wat aantallen betreft, een aantal weken achter elkaar vingen we over de 200 meervallen van allerij maten in een week. Soms ging het zo snel achterelkaar dat het maken van fotos er bij inschoot maar zodra er een mogelijkheid was werden er mooie plaatjes geschoten, toch wel lastig optillen zo een bakbeest van een meerval. De gids brengt dan uitkomst en legt uit wat en hoe dit te doen.Dit ging door tot begin juli toen er een hittegof over Spanje heen trok met temperaturen van 44 graden, de watertemperatuur steeg tot bijna 30 graden en het zuurstof gehalte nam af.
De vangsten werden weer normaal met een gemiddelde van 10 vissen per groep per dag. op dit moment zijn de temperatuuren weer normaal zo rond de 32 graden.
lekker vissen en regelmatig met onze gasten een mooie vis landen.

Zou je dit ook nog willen we hebben nog een paar plaatsen vrij mail ons hiervoor  info@catfish-camp-caspe.com bellen na 19.00 uur kan ook 0034659371378  8 Gert)  voor 19.00 uur zit ik nog op het water met onze gasten.

Gert v. Schaick

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Weerspiegeling 30: Twee zielen, twee gedachten.
Willem Moorman -
image description
De Hengelsport en Botenbeurs te Utrecht 2019
Willem Moorman -
image description
Poldersnoeken!
Willem Moorman -