image description

Update coronamaatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 26 november j.l. deelt Sportvisserij Zuidwest Nederland het bericht van Sportvisserij Nederland, met een overzicht van welke gevolgen de nieuwe maatregelen op de sportvisserij hebben.

Bericht Sportvisserij Nederland

Avondsluiting: weinig beperkingen voor sportvisserij en viswedstrijden

Aangezien het aantal coronabesmettingen de laatste weken weer sterk oploopt, heeft het kabinet strengere maatregelen afgekondigd. Voor de individuele sportvisser verandert er weinig, voor de wedstrijdvisserij zijn er een aantal nieuwe regels van kracht.

Het besluit van de overheid om een sluitingstijd in te stellen voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur heeft voor de sportvisser weinig impact. Je mag na die tijd nog steeds gaan vissen – ook ’s nachts, mits in het bezit van de daarvoor benodigde toestemming. Ga je met een vismaat op pad, dan is het voor alle volwassen vanaf 18 jaar verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Aangezien de hengelsportzaak niet tot de essentiële winkels wordt gerekend, sluit deze om 17.00 uur. Zorg dus dat je op tijd (of online) je aankopen doet.

Wedstrijdvissen

De algemene sluitingstijd tussen 17.00 en 05.00 uur geldt ook voor sportlocaties binnen en buiten (verenigingscomplexen, kantines, etc.). Viswedstrijden moeten dus voor 17.00 uur zijn afgelopen. Bedenk dat een wedstrijd pas klaar is als de vangsten van alle deelnemers gewogen/gemeten zijn en de sportvissers naar huis kunnen. Bij wedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Houd er ook rekening mee dat voor publieke binnenruimtes van sportlocaties (kantines, kleedkamers en toiletten) een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen vanaf 18 jaar. Na 17.00 uur is georganiseerd sporten in de openbare ruimte op 1,5 meter afstand met maximaal vier personen wel toegestaan. Je kunt na 17.00 uur in (klein) groepsverband dus wel trainen of een wedstrijdje doen.

Reeds aangevraagde wedstrijden Sportvisserij Zuidwest Nederland

 

Bovenstaande maatregelen houden in dat we aanvragen van wedstrijden op federatieve wateren die tot na 17:00u duren, moeten annuleren. Deze reeds eerder verstrekte vergunningen worden dus weer ingetrokken. Heeft de wedstrijd een eindtijd van vóór 17:00u, dan blijft de vergunning gewoon geldig. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met de verenigingen waarvan we de wedstrijdvergunning door de aangescherpte maatregelen weer moeten intrekken.

ANDEREN LAZEN OOK