Tips ‘n Trics 46: Veilig en makkelijk tegelijk

Tips ‘n Trics 46:

Veilig en makkelijk tegelijk

Door Berthil Bos

Bij het vervoer van de hengels tijdens een visdag heb ik regelmatig de snoeren van de diverse stokken in elkaar verward, helemaal als ze in de hengelbox van de boot gaan. De lijn van de ene hengel gaat over de top van de ander of de speld zoekt contact met een ander snoer of geleideoog. Ook bij het vervoer in de auto tijdens een kantvisdag is er menigmaal binnensmonds gevloekt als de boel weer ergens achter vast bleef zitten.


De Tangle Free Rod Slick van Cabelas.

Hier komt bij dat tijdens het ontwarren je blank van de hengel een flinke optater kan krijgen als je je geduld verliest en dat is bij de hoogwaardige grafietstokken van tegenwoordig funest. Dit hoogwaardige grafiet wordt steeds lichter en dunner, maar hierdoor ook kwetsbaarder. Tijdens een dril kunnen ze de hele wereld aan, maar een verkeerd tikje kan breuk veroorzaken. Velen onder ons gebruiken voor een beetje veiligheid een condoom en die is er nu ook voor je kostbare hengel: De Tangle Free Rod Slick van Cabelas.


Makkelijk over de hengel te schuiven.

De Tangle Free Rod Slick van Cabelas schuif je zo over de hengel en op deze mannier kunnen er een aantal zonder probleem op elkaar of door elkaar liggen. Het is gemaakt van een glad soort geweven nylon dat de hengel goed beschermt.


Met het opgetuigd vervoeren van…

Een gewone foedraal van stof doet dit niet en is meestal te omslachtig en zeker niet glad. Op de top zit een ophanggaatje of lusje waar je na een visdag de hengels aan een spijker kan hangen los van de grond. Even aan je discipline werken en het gerotzooi met je hengels is verleden tijd. In Nederland ben ik ze nog niet tegengekomen, maar via het internet zijn ze te bestellen bij Cabelas in de States. 


....de hengel met een ideale beschermhoes.

Dit is vooralsnog mijn laatste T&T op dit moment en ik hoop dat er af en toe één tussen zat die je op het goede spoor heeft gezet. Dat er op dit moment geen T&T meer is wil natuurlijk niet zeggen dat dit in de toekomst niet zal terugkeren, want er zijn nog vele wetenswaardigheden te publiceren over onze roofvisserij.

De reden waarom ik deze rubriek even in de koelkast zet is omdat ikzelf de behoefte heb om, met onder anderen deze praktijktips, eens uitgebeid op de diverse roofvistechnieken in te gaan. De nieuwe rubriek heet dan ook ‘Uitgebreid roofvissen’. Het is de bedoeling om hier elke roofvismethode eens goed onder de loep te nemen en ook begrijpelijk te maken voor degene die hier niet zo bedreven in zijn, maar wel willen worden.

Dit hoeven zeker geen beginners te zijn, want ook ervaren rotten kunnen op een punt komen dat alles maar heel gewoon is, maar bij nader inzien toch geheel anders. Het ligt in de bedoeling om deze rubriek twee maal per week te plaatsen zodat het lekker doorleest en je het verband niet verliest.

Succes en t
ot volgende week,
Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK

image description
*** VIDEO *** Dom, dommer, domst?
Willem Moorman -
image description
Flexibel zijn met de boot.
Willem Moorman -
image description
*** VIDEO *** Pioner Active 14 Fishing
Willem Moorman -