Tevreden bezoekers voor Roofvisevent Gouda 2014

Tevreden bezoekers voor Roofvisevent Gouda 2014  

 
Door Ron Smits  
 
De voorbereiding door de organisatie was wederom keurig netjes verzorgd. De badkuip werd door een bestuurslid van de VWP waterdicht gemaakt en voorzien van een nette houten afwerking.
 
Vele vrijwilligers waren beschikbaar voor het inrichten en afbreken van de stands, het inrichten van de lezing ruimte, het vullen en leegmaken van de badkuip, opbouwen van de partytent, het regelen van verkeer, het regelen van de activiteiten op en aan het water, EHBO hulpverlener, verkoop van de loten, bemannen van de VWP stand en het maken van foto’s.  
 
Om de boten te water te laten heeft het bestuur van de VWP een trailerhelling laten plaatsen. Vele bedrijven hebben geld en/of materiaal beschikbaar gesteld voor de tombola. Standhouders van het allereerste event hebben zich weer aangemeld en enkelen hebben zich jammer genoeg afgemeld, maar hiervoor waren nieuwe bedrijven benaderd om deze gaten op te vullen.   
 
Op vrijdag werden de ruimtes ingericht en omstreeks 22.30 u stond alles klaar voor de volgende dag
 
Zaterdag om 07.00 uur waren de vrijwilligers present om de partytent te bouwen en de laatste hand en spandiensten te verrichten, zodat de standhouders hun ruimten konden indelen. Om 09.00 uur was iedereen binnen zo goed als klaar en voor 10.00 uur kwamen de eerste bezoekers binnen. 
 
We zijn er klaar voor, laat ze maar komen.
 
Helaas konden de beschikbare boten niet in het water doordat de trailerhelling te steil was, de hoek met de kade was te groot. Het varen met een bellyboot werd heel goed ontvangen en druk bezocht.
 
Wat gaf dat een mooi effect: kleine kinderen in een veel te groot waadpak, maar desalniettemin heel tevreden en gelukkige gezichten.
 
Gezellig even bijpraten.
 
Gelukkig waren er een paar boten toch in geslaagd om in het water te geraken, zodat er op beperkte schaal gevaren en gedemonstreerd  kon worden. De boot van Sportvisserij ZW Nederland trok veel bekijks en ook in de hal werden er vele vragen afgevuurd op de BOA.
 
Doordat we ook dit jaar een goed contact onderhielden met de babyzaak, mochten we voor het uit het water halen van de boten zijn helling gebruiken. De sfeer onder de aanwezige standhouders was ongedwongen en bijzonder gezellig. 
 
Vooral het Haagse hoekje liet zich horen. 
 
De vier tombola ronden waren enorm gezellig en de prijzentafel was beter gevuld dan vorig jaar:  hengels, shads, jerkbaits en ander kunstaas, reels, molens, waardebonnen, gratis lidmaatschappen, jaar abonnementen, workshops, kunstaas opbergsystemen. werden verloot.
 
Genoeg te zien en te vinden...
 
De hapjes en drankjes werden prima verzorgd door het personeel van de Speeltuin vereniging, al drie jaar de locatie van dit steeds groter wordend event.
 
De betoverende lach van Liesbeth was het geheim van een succesvolle verkoop van loten voor de tombola.
 
Omstreeks 17.00 uur werden de stands afgebroken, opgeruimd en alles weer op zijn plaats gezet. Iedereen hielp elkaar en rond 19.00 uur was alles en iedereen klaar. 
 
Terugkijkend op een meer dan fantastische dag konden we onder het genot van een natje de evaluatie doen. Iedere standhouder was enthousiast en bevestigde dit door alvast voor het volgend Roofvisevent, in mei 2015, te reserveren. De lezingen waren van een hoog niveau en werden goed bezocht. 
 
De lezingen van dit jaar waren een enorm succes en liepen daardoor iets uit.
 
De bezoekers waren heel tevreden over de lezingen zelf, maar ook over de gekozen onderwerpen. Het bezoekers aantal was wederom goed en bleef , in tegenstelling tot vorig jaar, de gehele dag ongeveer gelijk.  De tweede hands hengelsport artikelen trok veel volk en vele artikelen kregen een andere eigenaar.
 
De stands werden druk bezocht.
 
De standhouders werden goed bezocht, vele vragen werden gesteld en vaak was het ook een ontmoetingsplaats van oude bekenden. 
 
Een ontmoetingsplaats onder het genot van...
 
Heel veel positieve reacties aan het adres van de organisatie van dit spektakel. Voor ons betekent dit de motivatie om het volgend jaar nog eens dunnetjes over te doen en mogelijk nog groter en beter.
 
Jammer was wel dat er geen trapkano’s waren om mee te varen, maar op deze dag werden er al een aantal trapkano’s vastgelegd voor volgend jaar en bovendien zal de visvereniging GHV volgend jaar ook van de partij zijn. De organisatie heeft al heel wat ideeën voor het roofvis event van volgend jaar. Als we dit kunnen realiseren hebben we iets heel unieks te bieden...