image description

Struinen met Jaimy deel 28 : Ze zijn er nog!

Op het moment van schrijven zit ik de lappenmand, vandaar even een kort berichtje van mijn kant.  Afgelopen week zag het weer er gunstig uit om nog een poging te wagen achter de zoute stekels aan te gaan. En zo’n kans kan ik gewoon niet laten liggen!

Afgelopen week besloten mijn maatjes Sven en Aleks nog een poging te wagen. De wind ging er bijna helemaal uit, wat een verademing was ten opzichte van de afgelopen weken.  Serene stilte aan de Waterweg

Ik begon woensdag met Sven op een stek waar we met minnows aan de slag gingen. We kregen wat actie maar verder dan wat scholenbaars kwamen we niet. Sven wist nog wel een mooi dik visje van zo’n 45cm te vangen. Hierna besloten we ons tegoed te doen aan een patatje van de plaatselijke snackbar waarna we maatje Aleks gingen vergezellen op stek 2.  De Rapala Shadrap was weer eens favoriet!

Op deze stek gingen, zoals gebruikelijk, onze Rapala Shadraps (ondiep lopende pluggen) aan de speld. Aleks was de eerste met een degelijke vis mocht haken!Aleks met een degelijke baars!
 
Aan het eind van deze sessie stond de teller op 7 baarzen, waarvan een paar mooie en moddervette exemplaren. Helaas gooide de aanwezige condens in de lucht wat roet in het eten met het fotograferen. Als snel werd het plan gemaakt om het de volgende dag met Aleks nog een keertje over te doen.Hier doen we het voor!

Zogezegd zo gedaan! Ik kon het weer eens niet laten en stond al vroegtijdig aan de waterkant. In een van de eerste worpen was het al raak en mocht ik een moddervette 60+ baars bijschrijven! Toen mijn maatje was gearriveerd had ook hij al snel actie op z’n Shadrap. Helaas stond ik op dat moment zo’n 100 meter verder en kon er dus geen mooie foto worden gemaakt. Hierna was het langere tijd stil, op een paar scholenbaarsjes na.


Heerlijk hoe gretig ze op dit moment kunnen zijn!

Ik denk dat ik inmiddels alweer een uur of twee stond te smijten zonder ook maar enig teken van leven te krijgen… Toen ik was verkast naar een volgend stekje kreeg ik toch ineens weer een aanbeet, maar omdat ik stond te suffen was ik te laat met reageren en besefte ik me te laat dat dit dus gewoon een aanbeet was. Veel langer kreeg ik niet om erover na te denken, want deze baars was mijn plug gevolgd en schoof er één meter onder mijn hengeltop alsnog overheen! Met een spectaculaire dril als gevolg!Deze boef wist mijn geliefde plugje te slopen… Gelukkig heb ik er een hele voorraad van

Hierna liep de stroming snel terug en aangezien er de volgende dag gewoon weer gewerkt moest worden besloten we er een eind aan te breien. Terugkijkend op weer een heerlijke sessie zo in november!Een prachtige volle najaarsbaars!

Het waren 2 redelijk taaie sessies maar met in totaal zo’n 15 baarzen waarvan een paar mooie dikke stekels hoor je ons niet klagen. Het is een beetje inherent aan de tijd van het jaar. Je komt een school baars tegen of het is sprokkelen. Uiteraard hoort niks vangen er ook een beetje bij in deze periode, maar mocht je zo’n dikke najaarsstekel vangen dan maakt dit je dag meer dan goed! Richting het weekend gaat de wind weer aantrekken en wordt het weer een stuk lastiger vissen. Ik hoop dat ik snel weer de oude ben en nog een paar van die dikke stekels kan verleiden!
 

Tot volgende week!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!

  

ANDEREN LAZEN OOK