image description

Struinen met Jaimy deel 17: Een taaie visserij…

Afgelopen week waren we eindelijk van de tropische temperaturen af… kregen we in het weekend weer een puist wind over ons heen… Achja de huizen zijn weer aardig afgekoeld en we kunnen weer wat nachtrust pakken!

Vorige week dinsdag voor de verandering maar weer eens richting Europoort gereden… Voor mij is de Europoort een ideale plek om korte sessie te vissen. Is het niks dan sta je zo weer ergens anders. Zo ook afgelopen dinsdag. Toen ik aankwam was het al pal laag water en was de ergste stroming eruit. Spullen uitpakken, minnow aan de speld en gaan! Ik geloof dat het de 2e drift over de stek was toen ik al een flinke tik op de top voelde, aanslaan en hangen! In de nog behoorlijke stroming die er stond vocht de vis voor wat hij waard was. Bij de kant bleek het om een moddervet baarsje van een cm of 40 te gaan. Achja vis is vis en de aanbeet was er niet minder om! Zo ging het ff door en na een uurtje vissen had ik 5 van deze scholenbaarsjes gevangen. Leuke actie en keiharde aanbeten, maargoed daar kom ik niet voor. Tijd om te verkassen.  Scholenbaars…, maar in de volle stroming zijn de aanbeten er niet minder om!

De spinhengel even omgeruild voor de dobberhengel. Steurkrabben had ik nog, dus kon er effectief gevist worden. Al vrij snel schoot de dobber onder, maar ook hier was het een visje van een centimeter of 40. Uiteindelijk ving ik op deze stek 3 vissen waarvan er eentje een centimeter of 45 was. Een avond met leuke actie, maar geen degelijke vissen kunnen vangen.


Wie zei dat de Zeebaars niet paaide in de Europoort?

Aangezien ik bezig was met het schrijven van een stukje over het zeebaarzen voor de Zeehengelsport moest ik nog een paar foto’s maken. (Dit artikel verschijnt in het aanstaande nummer van de Zeehengelsport!) Een goed excuus dus om ook nog even te vissen… Tussen het fotograferen door een uurtje met de dobber staan vissen, maar zonder succes. Mijn maatje Sven stond op een andere locatie te dobberen, dus hem maar even opgezocht. Bij aankomst bleken Sven en zijn maat welgeteld één maatse vis te hebben, maargoed meer dan ik… Ook nog maar even de dobber uitgelaten. Het bleek een verdwaalde baars te zijn geweest, want zijn broeders waren nergens te bekennen…


Uiteindelijk toch nog een degelijke vis kunnen haken!
 
Vrijdag viel het gewenste tij voor mij wat laat, maar het was de enige nacht van het weekend dat de wind nog uit de zuidwesthoek waaide en het was immers weekend. Dus na middennacht richting Europoort gereden om nog maar eens een poging te wagen. Over de eerste stek kan ik kort zijn, want er was in de twee uur dat ik er stond geen teken van leven te bekennen… Op de tweede stek was het in de eerste drift al raak! De dobber knalde onder en ik voelde na het zetten van de haak direct dat het om een degelijke vis ging! Het bleek om een mooie baars te gaan van een centimeter of 55 en moddervet! Helaas had hij de steurkrab zo gretig gegrepen dat de haak in zijn slokdarm was beland en de vis bloede al een beetje. Nu weet ik uit ervaring dat dit vrijwel kansloos is en heb de vis dus maar een klap op zijn kop gegeven, zodat deze als avondeten kon dienen. Achja, zo blijft er weer een plofkippetje bespaard en draag ik ook mijn steentje bij aan het dierenwelzijn… Een halfuurtje later schoot mijn dobber nogmaals onder, maar wist ik deze aanbeet niet te verzilveren.


In de handen van Mats lijkt alles ondermaats…

Zondag stond er nog een korte sessie met vriend Mats op de planning. Ook deze avond was het niet wild en wisten we een handje vol baarsjes te vangen. De enige (net) maatse vis was voor Mats, al lijkt het met die handen van deze kerel net een baarsje van 30cm… Toch weer een leuke en gezellige avond gehad, ondanks dat de vangsten tegen vielen.
Hopelijk trekken de vangsten deze week weer wat aan en kan ik jullie weer een paar mooie baarzen tonen. Helaas gaat het de komende dagen weer stormen, maar tegen het weekend ziet het weer er visbaar uit. We gaan het meemaken!

Tot volgende week!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!

  

ANDEREN LAZEN OOK

image description
*** VIDEO *** Veranderen van vistechniek.
Willem Moorman -
image description
HART MAIO KAAP VERDIE FESTIVAL 2022
Willem Moorman -