image description

Struinen met Jaimy : Deel 1

Beste lezers, Komende tijd ga ik jullie meenemen op mijn avonturen aan de waterkant. Met als doel mijn kennis en gedachtegang over het vissen, de voorbereidingen en het te gebruiken materiaal met jullie te delen. Laat ik mijzelf nog even voorstellen, zodat jullie een beetje weten wat jullie kunnen verwachten.

Op mijn vijfde ben ik besmet geraakt met het visvirus door mijn vader, die minstens net zo enthousiast en fanatiek is als ik. Met hem als leermeester heb ik diverse visserijen beoefend. Vanaf mijn 7e tot m'n 15e levensjaar actief deelgenomen aan binnenwater wedstrijden met de feeder en vaste stok. Al snel kwam ik erachter dat mijn passie bij het actief belagen van de roofvis lag, met de nadruk op zeebaars! Lekker struinen aan de waterkant op zelf uitgekozen stekkies (vandaar ook de keuze voor de naam van deze rubriek), anders dan de toebedeelde stekken bij het wedstrijdvissen.

Wat mij betreft de mooiste sportvis die Nederland rijk is!

Op het roofvissen zal dan ook mijn focus liggen tijdens het op papier zetten van mijn avonturen. Naast het vissen op zeebaars. Daarnaast neem ik sinds een aantal jaren deel aan diverse strandviswedstrijden. Zo af en toe wil ik nog wel eens een andere manier van vissen beoefenen, maar de hoofdmoot zal gaan over roofvissen en strandvissen. In deze blogs zal ik jullie wekelijks meenemen op avontuur en zal dan mijn gedachtegang, aannames, analyses, tips&tricks en natuurlijk mooi beeldmateriaal met jullie delen.Er huizen prachtige forellen in het Oostvoornse Meer!

Op het moment van schrijven is de zeebaars nog niet in grote getalen aanwezig en richt ik nog even mijn pijlen op de visserij op het Oostvoornse Meer. Een zeer taaie visserij, maar als je dan een mooie forel weet te haken maakt dit de inspanning die je ervoor hebt moeten verrichten meer dan goed! Wat mij betreft een prima alternatief om het de gesloten tijd door te komen en toch op de roofvis, want dat zijn het zeker, te kunnen blijven vissen.

Normaal gesproken is dit ook een periode dat er met regelmaat strandviswedstrijden op de planning staan, maar door het nare Coronavirus ligt dit helemaal op z’n gat… Gelukkig kunnen we er in Nederland, mits we de richtlijnen in acht nemen, nog steeds lekker met de hengel op uit! Het zal niet lang meer duren voordat de zeebaars weer in grote getalen aanwezig is en ik, woonachtig in de omgeving van Rotterdam, op diverse manieren deze zilveren torpedo’s zal gaan belagen. Wat mij betreft de mooiste sportvis die Nederland rijk is!

Het liefst trek ik er in de nacht op uit!

Daarnaast ben ik een fanatiek snoekbaarsvisser en zal zodra het roofvisseizoen weer opengaat ook regelmatig de snoekbaars achter de schubben aan zitten. Gezien ik op een paar minuten rijden van de Nieuwe Maas woon een prima alternatief als het getij voor de zeebaars of de omstandigheden niet gunstig zijn. Als de herfst zijn intrede doet ga ik mijn spullen klaar maken voor het vissen op snoek en snoekbaars in stads en polderwater.

Lekker struinen op dikke wintersnoeken!

Ik hoop dat ik jullie een beetje helderheid heb kunnen geven over hetgeen wat jullie van mij kunnen verwachten. Deze blog zal wekelijks op dinsdag op Totalfishing worden gepubliceerd.

Tot volgende week! Ik hoop dan de eerste zeebaarzen te kunnen tonen!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!

https://www.instagram.com/jaimyposthumus/

https://www.facebook.com/jaimyposthumus88

ANDEREN LAZEN OOK