image description

Stropers gepakt bij de EON uitlaat!

Facebook staat er bol van. De stropers die dag in dag uit huishouden rond de warmwateruitlaat van de EON Centrale aan de Maasvlakte.

Zowel op Facebook als Instergram verschenen de afgelopen dagen schikbarende filmpjes van tjoekelende "vissers" die zowel maatse als ondermaatse zeebaarzen door hun lijf stonden te dreggen en ze gewoon de kant opschopten! Schaamteloze praktijken waar de Zeehavenpolitie al weken lang van op de hoogte is. En geloof me deze mannen zijn het nu echt helemaal zat en hebben dan ook gelukkig besloten om strenger op treden tegen deze praktijken.


Waterweg the place to be

De eerste boetes zijn dan ook al uitgedeeld zoals is te lezen op de site van de Zeehavenpolitie. Tijdens controles worden zowel de gevangen zeebaarzen, het hengelmateriaal en zelfs de auto's in beslag genomen. Zoals je in bijgaand artikel van de politie kunt lezen zijn de boetes ook zeker niet mis omdat het hier over een economisch delict gaat. Kortom het is de laatste week aardig uit de hand gelopen. Voor zover bekend gaat deze stek over een paar maanden voor goed op slot. Er zal weer een hek worden geplaatst met de nodige borden "verboden te vissen"! Helaas pindakaas maar het is niet anders. Jammer weer een supersterk naar de bekende kloten.


Betere tijden bij de EON

Maar goed langzaam maar zeker knapt het weer een beetje op. Maar geloof me het gaat echt nog wel een aantal weken duren alvorens de zeewatertemperatuur de (juiste) waarde van pakweg zo'n 12 graden zal bereiken waardoor vriend zeebaars actiever zal gaan worden. Oké er wordt tijdens de visserij in de Waterweg wel regelmatig een zeebaarsje aan natuurlijk aas gevangen maar met kunstaas ben je in principe gewoon nog kansloos.

Nogmaals zoals ik al eerder meldde kunnen we de eerste zeebaarzen in principe zo rond de 2e week van april verwachten...mits het weer een beetje mee werkt natuurlijk. Op zaterdag 15 mei start ik weer met mijn druk bezochte zeebaarsworkshops. Het loopt echt storm en de eerste 3 weken zitten dan ook al compleet volgeboekt. Dit heeft uiteraard ook te maken met die corona ellende dat steeds meer roofvissers richting zee trekken.


Ff wachten tot de watertemperatuur rond de 12 graden is

Ik heb nog regelmatig contact met oud deelnemers van mijn cursus en zijn nog steeds helemaal in de ban van het zeebaarsavontuur. Wil ook jij kans maken om de strijd aan te gaan met je eerste zeebaars schrijf je dan in voor zón leerzame workshop waar je binnen een tijdsbestek van hooguit 4 uur alle ins en outs van deze spannende  visserij onder de knie hebt. Mocht je zelf niet het juiste materiaal bezitten dan zorg ik daar tijdens de clinics geheel gratis voor. Ook alle soorten kunstaas zijn tijdens de cursus gratis aanwezig. Kortom wat houdt je tegen? Kijk voor meer info, foto's en filmpjes even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net je kunt me ook even een mailtje sturen joopvis@caiway.nl

Vissen is een sport en daarbij horen ook spelregels. Helaas kregen we van goedwillende sportvissers door dat in de Rotterdamse Haven een aantal personen stropen in plaats van vissen. Van de week hadden collega's een stroper op heterdaad betrapt. De kilo's zeebaars (26 zeebaarzen waarvan 12 ondermaats) zijn inbeslaggenomen.

Het voertuig en het visgerei van de verdachte was ook in beslag genomen. Uiteindelijk heeft hij een boete gekregen van 2860 euro en zal bij de volgende keer bij recidive zal 30% meer gerekend worden. We zijn wel blij met diegene die hier iets over willen melden. Heeft u vermoeden of informatie over stropen? Bel 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.