Streetfishing Nederland heeft een nieuwe voorzitter

Streetfishing Nederland heeft een nieuwe voorzitter  

Door Ron Smits  
 
De vereniging Dutch Streetfishing Association (DSA) heeft per 23 maart 2014 een nieuwe voorzitter. Ralph De Kock heeft deze taak tot deze dag met liefde en plezier op zich genomen. Vaak ben ik als referee en/of hoofdreferee aanwezig geweest bij deze wedstrijden en het was altijd een groots en enthousiast spektakel, goed georganiseerd voor de deelnemers en de referees, met altijd mooie prijzen van de diverse sponsors. 
 
De streetfishing wedstrijden in de diverse steden van Nederland zijn heel populair bij de sportvissers en zijn steeds populairder geworden bij het winkelend publiek. Het is een mooi schouwspel als de sportvissers met hun hengeluitrusting door de stad lopen. 
 
Ralph probeert altijd iets speciaals te hebben tijdens de officiële wedstrijden. Als het niet met een bijzonder gevangen vis lukt of met mooie aparte prijzen, verzint Ralph wel iets. Bijvoorbeeld door rollebollend over de straat te gaan, met een gebroken hengel, kapotte molen en een paar schaafwonden tot gevolg. 
 
Links achter staat Ralph.
 
Streetfishing in Nederland, maar ook in België is een begrip geworden en ik denk dat Ralph hier een grote bijdrage aan geleverd heeft.  Jammer genoeg voor Streetfishing Nederland heeft Ralph het steeds drukker gekregen met zijn eigen bedrijf Reins, dat hij deze taak aan een ander moet overdragen. 
 
Ralph, namens alle sportvissers, mede organisatoren en referees, die meegedaan hebben aan de diverse streetfishing wedstrijden: een dikke bedankt voor de prima organisatie en altijd bijzonder goede sfeer.
 
De nieuwe voorzitter is ook geen onbekende. Vaak was ook hij als (hoofd)referee aanwezig. Maar ook heeft hij de wedstrijden georganiseerd zoals bijvoorbeeld in Gouda. Het is dan ook niet vreemd dat Wilbert Mostert, bestuurslid van hengelsport vereniging VWP te Gouda en medeorganisator van het jaarlijks terugkerend Roofvis Event te Gouda, per 23 maart 2014, de nieuwe voorzitter van DSA is.
 
Streetfishing Gouda 2013, rechts van de deur de organisator en nieuwe voorzitter van DSA.
 
Wilbert is een heel gedreven organisator met een groot sportvis hart. Voor de jeugd heeft hij een roofvis cursus ontwikkeld, die bij een aantal verenigingen jaarlijks wordt georganiseerd. Er is al een verzoek uit België aan hem om ook daar een dergelijke cursus op te zetten.
 
Het is dan ook zijn roofviscursus geweest, die als leidraad werd gebruikt voor een soortgelijke cursus die later door Sportvisserij Nederland uitgebracht is. Wij wensen Wilbert heel veel succes bij deze uitdagende, nieuwe functie.