Storingsvrij met 2 dieptemeters.

Storingsvrij vissen met 2 dieptemeters.

Met de nieuwe Lowrance ethernet aansluitingen, nooit meer storing van de ene dieptemeter op de andere dieptemeter. 
Sedert 2007 heeft Lowrance de nieuwe kleuren toestellen uitgerust met een ethernet aansluiting.

Pas half 2008 kwamen de ethernet kabels om de werking te optimaliseren..
Het werkt super, en is door middel van plug and play al te gebruiken, mits u de juiste software versie heeft.


Laten we beginnen met uit te leggen hoe het nu werkt.

Bij de komst van de eerste visvinders was het een luxe om 1 dieptemeter / visvinder op je boot te hebben, dit veranderde eigenlijk best snel omdat ook de vismaaat optimale informatie wilde hebben op zijn visplek in de boot.

Met de komst van de electro(boeg) motor is dat aantal mensen nog eens verdubbeld en na het verbod op levend aas groeide het aantal mensen die persé 2 visvinders aan boord wilde hebben helemaal gigantisch. Maar iedere keer kreeg je dezelfde  verhalen te horen; “storing” van de ene visvinder op de andere. Een oplossing was om met een andere transducer te werken welke niet dezelfde frequentie had, maar dat had dan ook weer een nadeel; weer een gat in de boot maken, voor een extra transducer.


Ook je vismaat kan nu storingsvrij meekijken

Tevens moest je meer en meer een keuze maken qua merk, je kon eigenlijk het beste 1 Lowrance aan board hebben met 200 Khz transducer en dan 1 Humminbird met 455 Khz transducer. Maar nu met de onttwikkeling van de visvinders worden ze allemaal nog duidelijker en mooier in het gebruik. Lowrance heeft binnen die ontwikkeling gekozen om netwerken op te kunnen bouwen waarbiuj alles met elkaar gekoppeld moet kunnen worden.

Bijvoorbeeld  je kunt nu zowel de snelheid, brandstof meter,  watertemperatuur, olie meter op een kastje hebben van Lowrance en je kan nu ook nog eens radar / GPS / kaartplotter en visvinder op één toestel hebben. Maar voor ons het allerbelangrijkste, je kunt nu ook 2 toestellen op één transducer laten werken, sterker nog je kunt nu ook je kaartplotter van lowrance laten functioneren als een gecombineerd toestel (mits het toestellen zijn met een ethernet aansluiting), dat zijn de X-510,Globalmap 5200 c, Globalmap 5300 c igps, Globalmap 7200 c, Globalmap 8200 c, Globalmap 9200 c, LMS 520 c, LMS 522c igps, LMS 525 c, LMS 527 c igps, LCX 27 c, LCX 37 c, en de LCX 112 c). 
                    

Omdat je dus op 1 transducer werkt geeft de transducer het signaal door aan het toestel met een aansluiting voor de transducer en via de ethernet kabel stuurt hij deze informatie weer door aan het andere toestel waarop je dus exact hetzelfde beeld hebt als het primaire toestel. Hiermee ben je dus voorgoed af van “storing”. 

Mocht je nu meer dan 2 toestellen hebben en aan elkaar wil gaan verbinden door middel van de ethernet kabel heeft Lowrance ook daar een oplossing voor gevonden, de NEP 1. De NEP 1 is niet meer dan een verdeelkast waaruit 5 toestellen tegelijk verbonden kunnen worden met de ethernet kabels. De werking hierin blijft hetzelfde als dat je met 2 toestellen werkt via 1 transducer.

Het is hierin wel van belang dat je de juiste software versie hebt in je toestel(len),
Marine Depth Sounders International (MDSI) heeft aangeboden om alle toestellen die een software update nodig hebben, dit kosteloos te zullen uitvoeren, daar er toch een risico aanzit als dit zelf gedaan wordt. Hierdoor weten ze zeker dat dit goed gebeurd en de consument tevreden is met het product(en). MDSI heeft tevens alles op voorraad, de toestellen zelf, de kabels en de NEP 1 verdeeldoos

Mocht je reeds in het bezit zijn van 2 toestellen met ethernet aansluiting is het enige wat je aan hoeft te schaffen de ethernet kabel zelf, deze is te verkrijgen van 60 cm 5,5 meter, 7,5 meter of 15 meter. Als je reeds in het bezit bent van 3 toestellen of meer, heb je 2 of meer ethernet kabels nodig en een NEP 1 verdeeldoos.

Voor verdere vragen kunt u zich wenden tot Marine Depth sounders International op de Schinkelkade 13, 1075 VG  Amsterdam, telefoon 020 66 22 516 email info@mdsi.nl


ANDEREN LAZEN OOK

image description
‘Pike-Triangle’: Deel 2
Willem Moorman -