Stichting opkikker “Vissen met Jari”Stichting opkikker "Vissen met Jari"

Een tijdje terug, vroeg Ed Stoop me of ik hem wilde vervangen tijdens een individuele opkikkerdag welke werd  georganiseerd door Stichting Opkikker.

Doel van deze  stichting is te zorgen dat het hele gezin van een ernstig ziek kind eens een leuke “Opkikkerdag” krijgt voorgeschoteld! Gewoon een dagje lekker ontspannen met de gehele familie om de ellende even te vergeten!


Vader, Jari en Jesper v.l.n.r  verschenen zwaar bewapend aan  de waterkant.

Deze stichting is in het leven geroepen om ook de ouders en andere familieleden van een ernstig ziek kind een heerlijke dag ontspanning te bezorgen! Het gaat vaak om jonge,kwetsbare kinderen die in het begin van hun leventje staan! Gelukkig zijn de overlevingskansen dankzij de genuanceerde technieken de afgelopen jaren steeds groter! Voor zo’n dag plaats vindt,wordt er samen met het gezin  gepraat over de wensen die ze hebben! Dit om de iedereen ook weer eens de leuke kanten van het leven te laten zien!


Gelukkig geen regen,dus was het volop genieten voor het hele gezin!

De bedoeling van zo’n “opkikkerdag” is dat het één grote verrassing blijft voor het hele gezin! In dit geval had men als wens dat de 17 jarige ernstig zieke Jari een dagje kon gaan vissen met Ed Stoop. Het gezin bestaande uit de vader van Jari, zijn broer Jesper en uiteraard Jari zijn zelf allemaal  verwoede sportvissers! Dus logisch dat de keus op Ed was gevallen met al zijn viservaringen. Maar helaas was Ed dus verhindert en probeerde ik hem te vervangen.


Om op kracht te komen, moest er eerst een heerlijke pannenkoek verorberd worden in Paviljoen de Zuidpunt.

Ik legde uit,dat ik zelf net zo’n visfanaat was als Ed alleen heb ik mijn haar is net iets strakker achterover gekamd.  Beiden,dus zeer fanatieke vissers die willen proberen de kennis van het vissen over te brengen! In plaats van Ed Stoop werd het dus  "Lucky Luc Stoop".


Jari deed net als de rest van het gezin zijn uiterste best om een visje te vangen!

Mijn passie is zoals bekend het zeevissen. Maar gezien de relatief korte vistijd van 2 uur was het vrijwel onmogelijk om het één en ander op zeevisgebied te organiseren. Dus werd er gekozen voor de forelvisserij op het Geestmerambacht. Het hele gezin moest vanaf Texel komen, waar Jari een gedroomde parachutesprong zou gaan maken. Ook dit werd uiteraard verzorgd door Stichting Opkkiker.


We kregen ondersteuning van de vliegvissers Martin de Ligt en Willem Gravemaker.  Jari keek vol verwondering toe!

Helaas was het leger rond Texel aan het oefenen waardoor de het een stuk later werd, voordat Jari zijn sprong uit kon voeren.  Mede daardoor kwam mijn vistijd ook enigszins in gedrang! Maar gelukkig was de sprong van Jari perfect gelukt,wat leidde tot grote vreugde van het gezin!

 
Willem Gravemaker toonde Jari “de vlieg van de dag”! Deze kunstvlieg moet het gaan doen aldus Willem Gravemaker. Maar helaas bleek niets minder waar!

Tijdens het verorberen van een heerlijke pannenkoek in "Paviljoen de Zuidpunt" aan het Geestmerambacht vertelde Jari me,dat het dankzij de laatste chemokuur gelukkig de goede kant op ging! Natuurlijk zal de tijd het moeten leren,maar we wensen deze dappere knaap uiteraard een volledig herstel toe.

De tijd vloog en ik had nog slechts zo’n 75 minuten over om een forel te verleiden! En als ik als visser ergens een hekel aan heb is het een soort tijdslimiet tijdens je sport! Meestal ga ik door tot het gaatje en vang ik altijd wel een visje,maar nu had ik gewoon helaas te weinig tijd.


Helaas geen forel dus tijdens deze korte vis sessie op een stek waar ik overigens twee weken geleden nog een mooie forel wist te vangen.

Ik had voor deze sessie drie hengels klaargemaakt. Eén met maden, een met worm , en één met Powerbait het superaas dat er tijdens mijn laatste sessie zondermeer uit sprong! Helaas was het verboden om kunstaas te gebruiken ivm de gesloten tijd. Door de algenbroei is het water behoorlijk vies effe anders dan gedurende de wintermaanden als de forellen dankzij het heldere water je aas gewoon ziet volgen. Maar gezien mijn vele viservaringen kon ik de familie heel wat vertellen,waardoor ik de tijd mooi op kon vullen.


Jari vond het geweldig en bleef voortdurend naar de top van de hengel turen!

Het was een gezellig samen zijn en ik voelde zelfs een band met de drie dappere vissers die er werkelijk alles aan deden om toch maar die ene mooie vis te vangen om in ieder geval de eer van Lucky Luc te redden! Ik had het voordeel dat ik te maken had met drie sportvissers die na uitleg precies wisten wat ze moesten doen! Dat was lekker meegenomen zeker om de vistijd maar beperkt was. Jari had nog twee aanbeten op zijn maden maar helaas ging de vis niet goed door!
Waar ik al voor vreesde heeft deze korte vissessie niet één vis opgeleverd, maar ik ben er van overtuigd dat ik Jari en het gezin een leuk,ontspannend moment heb kunnen bezorgen,en daar ging het uiteindelijk om!


Voldaan en opgekikkerd op naar de volgende verrassing van de dag

Als kankerpatiënt wordt je dag en nacht geleefd, waardoor  je wereldje steeds kleiner wordt. Daarom is de ontspanning van zo’n dag als deze dan ook zondermeer het allerbelangrijkste . Een vis zou een bonus zijn geweest!  Maar we hadden prachtig weer de 25e april. Hoezo Lucky ?

Hierbij wil ik het gehele gezin en Jari in het bijzonder bedanken voor het gezellige samen zijn aan de waterkant. En…. mochten  jullie ooit eens zin hebben om een dagje aan zee te vissen,dan is dat uiteraard geen probleem,je hebt mijn nummer dus je meld je maar!

Ik wens Jari en zijn dappere familie hierbij een volledig herstel toe! En Ed jij  bedankt dat ik je tijdens deze “missie”mocht vervangen! Vliegvissers Martin  de Ligt en Willem Gravemaker bedankt voor jullie aanwezigheid. Toppie!

Stichting Opkikker  bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen en  bedankt voor jullie grote inzet tijdens de organisatie van deze dag. Voor meer info over stichting Opkikker en verslagen van de opkikkerdagen kunt u terecht op www.opkikker.nl

Visgroet van Lucky Luc Mom

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -