Sportvissers in de stress Gemeente Wijdemeren

Sportvissers in de stress Gemeente Wijdemeren 

Door Don Schley 

Sportvissers raken aardig gestrest. Rustig vissen langs de waterkant is er de laatste tijd niet meer bij. Vooral de nachtvissers knijpen hem als een ouwe dief. Links en rechts wordt er lustig op los geknald. 

Het laatste doelwit was het invalidentoilet langs de Vreelandseweg (N201) welke werkelijk doorzeefd is met kogelgaten. En niet van die kleintjes ook. Je zult zoiets maar voor je hoofd krijgen. Nou dat vertel je echt niet meer na.

Gelukkig zat er op dat moment niemand op het toilet, maar stel je voor het had ook anders kunnen zijn. Voor dit toilet is jarenlang geknokt en heel veel mensen maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Het zou jammer zijn als door dit soort vernielingen er een einde komt aan deze voorziening.


Ook bewoners van Kerkelanden, die dichtbij het kanaal wonen, klagen dat er zowel overdag als 's nachts vlak achter de huizen geschoten wordt. Tevens zijn er verschillende meldingen van vissers binnengekomen van nachtelijk schieten op de Loosdrechtse Plassen en de Wijde Blik.

De politie stelt een onderzoek in.

www.donschley.nl