Spodsbjerg 2012 (7)

Spodsbjerg 2012 (7)

Door Ninja Klapwijk & Richard Ludema

Donderdag, 15-08-2012 - Donderdagochtend stond er helaas wederom te veel wind om uit te varen. In de middag hebben we zelfs voor het eerst in deze vakantie wolken gezien, waaruit ook nog eens enkele regendruppels vielen. Dit alles maakte bij ons de visdrang alleen nog maar groter. Na de bui was het direct windstil, met prachtige condities om uit te varen.

Eerst weer tevergeefs naar zuid gevaren, waar geen vis te bekennen was. Voor de haven van Spodsbjerg bij de rode ton gevist, maar dit alles was echter tevergeefs. De beslissing was hierna snel gemaakt, met de aanhoudende mooie condities richting de Bermuda! Dit werd ons eerder deze week door Thomas afgeraden, aangezien hier ontzettend veel netten zouden moeten staan.

Dit bleek op veel plekken wel het geval, maar op de waypoints van onze eerdere bezoeken was gelukkig in de verste verte geen net te bekennen. De eerste vis mocht direct op de foto met de mooie zonsondergang. We hebben ons hierna verder laten driften tot het tegen de schemering op de fishfinder bulkte van de vis. We stonden enkele tientallen meters verder dan ook beiden met een kromme hengel tegen de avondschemering.


Dit visje luidde de bijtperiode aan bij een prachtige zonsondergang!

Inmiddels werd tijdens de dril de waypoint gemaakt in de Humminbird. Hierna was het een kwestie van opvaren gevolgd door een doffe tik en een kromme hengel. We vingen deze avond 11 vissen waarvan de meeste 80’ers en 3 uitschieters van 96cm, 101cm en 104cm. We hebben tot 22:30 uur kunnen vissen, hierna moesten we echt terugvaren omdat het al helemaal donker was en we nog behoorlijk wat te fileren hadden.


Daarna volgden de andere vissen tegen de schemering, deze was rond de 80cm.


Een slanke, maar lange vis van 104cm voor Richard!


Gevolgd door een vis van 96 cm van Ninja.


En als klap op de vuurpijl nog een vis van 101cm!

Onze twee grootste vissen van 101cm en 104cm hebben we in een piepschuim box met ijs koud gehouden om deze de volgende dag te laten wegen voor ‘Fange der Woche’. We stonden deze avond, inmiddels nacht, te fileren tot 02:00 uur!

Tot morgen…

ANDEREN LAZEN OOK