Soroya, wereldrecord kabeljauw

Persbericht Cordes Travel

Soroya, wereldrecord kabeljauw 

Bij onze accommodatie op Sorvaer op Soroya in Noord Noorwegen heeft Marica een wereldrecord IGFA kabeljauw gevangen. Sinds 1970 stond het record kabeljauw op 36,7 kilo en afgelopen zondag (13-03-16) is deze verbroken. De dame, Marica ving vandaag een kabeljauw van 38 kilo.


Marica met haar wereldrecordkabeljauw van 38 kilo.


Nu zullen velen roepen dat klopt niet, maar het gaat hier om een 'IGFA record' waar men onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen. Marica is een dame en zij heeft nu een officieel wereldrecord op haar naam en daar mag ze best trots op zijn.


30,5 Kilo kabeljauw, gevangen op 13-03-16.


De kabeljauw is gevangen bij onze accommodatie Sorvaer met begeleiding van onze visgids Johan. In 2u tijd tussen 07:00 en 09:00 ving men 5 kabeljauwen over de 30 kilo, waarvan de twee zwaarste 35.1 kilo en 38 kilo.


26,5 Kilo ook gevangen op 13-03-16.


Marica ving haar dikke kabeljauw aan een 480gr Westin "Big Bob" (Fancy Cola). Johan, onze visgids op Soroya was gisteren bij Marica en Mikke (haar vader) aan boord als gratis visgids. Vandaag voeren ze achter de gids aan en op 10m afstand ving zij zelf deze 38 kilo kabeljauw. Vader Mikke ving later zijn eerste 30+ kabeljauw.


Trotse vader ving zijn eerste 30+ kabeljauw.


Wederom blijkt hieruit hoe belangrijk een visgids is en als deze dan ook nog eens gratis is, wat wil je nog meer ? De grote visboot, 23.5ft met 150pk was stabiel op open zee, later werd het weer slechter en moesten ze terug. Er zijn nu al 12 kabeljauwen over de 30 kilo gevangen in de laatste 2 weken bij onze accommodatie Soroya in Noord Noorwegen.


30+ Kabeljauw, ook gevangen op 13-03-16.


We zijn natuurlijk erg trots dat dit wereldrecord gevangen is mede dankzij onze visgids Johan, die jullie kennen vd Cordes Traveldag en dat deze gasten verbleven bij onze accommodatie op Sorvaer.

Wil je meer informatie over het vissen op Soroya, kijk hier >>> 

Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -