Snoeksensatie in Nederland!

GeenSnoeksensatie in Canada”

Onderstaande foto’s die  we op de redactie binnenkregen werden geclaimd door Canadese sportvissers als zijnde daar gevangen. Na verschillende tips die op de redactie binnenkwamen bleek dat de Canadezen deze foto’s ten onrechte gebruiken als zijnde een Canadese recordvis.


Ook zijn er, zo blijkt nu, al heel wat Amerikanen geweest die meldden dat zij de vanger waren van dit pracht exemplaar en we kregen gisteren zelfs een melding binnen dat ook in Finland hetzelfde is gebeurd met deze snoek. We bedanken hierbij alle mensen die ons van deze en nog meer bruikbare informatie hebben voorzien.

Maar aan iedere negatief bericht zit ook altijd weer een positief kantje en dat is dat deze vis “gewoon” door een Nederlandse sportvisser destijds op het Volkerak is gevangen. De vanger heet Ewout Blom en de vis zou 127 cm lang geweest moeten zijn  bij een gewicht van 19,4 kg dus bijna 40 pond (!)

Voor velen is dit de meest imposante Nederlandse vis ooit gevangen. Een vis waar we trots op kunnen zijn omdat de kwaliteit van het water dergelijke megavissen kan voortbrengen en dat de huidige sportvissers in staat zijn dergelijke vissen te vangen, te drillen én weer terug te zetten.