Snoekimitatie pure sang: Esox Junior van Lucky Lures

Snoekimitatie pure sang: Esox Junior van Lucky Lures 

Door Berthil Bos

Net als veel andere enthousiaste roofvissers was ik aanwezig op de hengelsportbeurs in Utrecht. Op de stand van Totalfishing was het regelmatig een drukte van jewelste en van een rondje doen kwam het bijna niet. Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig of er nog nieuwtjes zijn, dus het begon aardig te kriebelen.

Na een lezing, die ik gaf over het vissen met grote shads, was het dan eindelijk pauze voor mij en ging ik opzoek naar die dingen die mij als roofvisser aanspreken. Nu vertel ik niets nieuws, als ik zeg dat in de meeste gevallen het roofviswiel al een keer is uitgevonden en echte vernieuwingen maar zo nu en dan worden ontdekt.


Een mooie verzameling Lucky Lures.

Leuke vernieuwingen van bestaande producten waren er volop te zien, dus vervelen deed ik mij niet. Op een gegeven moment kom ik op de stand van Lureparts.nl de ontwerper en eigenaar van de grandioos uitziende Lucky Lures weer tegen en dat is zeker geen straf.


Om door een ringetje te halen.


Of dit merk nu wel of niet iets nieuws in zijn collectie heeft boeit mij niet, want iedere keer sta ik vol bewondering voor de vitrinekasten te likkebaarden. Ik heb in mijn roofvisleven heel veel kunstaas gezien, maar kunstaas dat zo in de perfectie is afgewerkt kom je zelden tegen.

JP Vermeijden heeft een achtergrond in de wereld van ontwerpen en kunst. Dit zie je meteen terug in zijn creaties, die bijna niet van echt zijn te onderscheiden. Zonder dat je ermee gevist hebt geven de kunstaasjes van Lucky Lures al zo verschrikkelijk veel vertrouwen, dat de vis vanzelf wel komt.


De Esox Junior geeft bij de eerste aanblik al zoveel vertrouwen.

Dat JP zelf ook een verwoed roofvisser is speelt natuurlijk ook een grote rol en al discuterend werd mij de laatste creatie van Lucky Lures, de ESOX JUNIOR, in de handen gedrukt. Of ik deze eens aan de tand wilde voelen en na gedane arbeid eventueel aan het grote publiek wilde voorstellen.

Wij als Totalfishing willen hier graag aan meewerken, omdat een dergelijk kwaliteitsproduct, van de hand van een bevlogen roofvisser, deze aandacht zeker verdient.

Zoals ik al eerder schreef, heeft de Esox Junior geen visdagen nodig om je ervan te overtuigen dat je te maken hebt met een eerste klas Swimbait is, maar natuurlijk ga ik de komende tijd samen met deze snoekimitatie op pad en zal onze avonturen beschrijven.

Tot gauw,
Berthil

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -