image description

Snoekerijen 133

Snoekstudiegroep    

Snoekerijen  133  

Vanaf 24 februari hebben alle leden van de SNB weer de volgende editie van ons prachtige magazine Snoekerijen in de bus.

Dit keer editie 133 met natuurlijk weer 68 pagina’s afwisselende roofvisartikelen. Een paar nummers terug hebben wij een serie gepubliceerd van vier artikelen over de diverse snoeken soorten. 

Eén daarvan was een bijdrage over Amoer snoek. Afgelopen najaar is een groepje Nederlandse pioniers naar Mongolië gereisd om o.a. op Amoer snoek te vissen. Jan Kiel doet in deze uitgave van ons magazine verslag van deze indrukwekkende reis. 

Het loopt al weer tegen het einde van de winter maar in dit nummer ook een uitgebreide verhandeling over warme viskleding. Geen test, geen advies om welk merk dan ook te kopen. Nee, een onafhankelijk technisch artikel van een echte expert op dit gebied. 

Aansluitend op dit artikel volgt een presentatie van enkele in de hengelsport verkrijgbare warmtepakken. Deze twee bijdragen samen vormen een prachtige leidraad voor als je zelf een pak wilt gaan kopen.

Dood aas vissen met een zeildobber, wie doet het nog? Het is echter een beproefde methode om vanaf de kant veel water te kunnen afdekken. Hans Rademaker vertelt er meer over. 

Als er genoeg respons komt, blazen we ook de aloude rubriek Geef me de vijf nieuw leven in. Deze destijds zeer populaire rubriek houdt in dat een lezer van ons blad zijn favoriete vijf kunstaassoorten presenteert. 

Stephan Wolthuis bijt ’t spits af in deze hernieuwde rubriek. Uniek aan dit concept is dat dit zonder commerciële inslag en geheel op persoonlijke voorkeur van de schrijver gebeurt. 

Niet gebonden aan kunstaasmerken of leveranciers, dat maakt Snoekerijen tot wat het is; een zo onafhankelijk mogelijk blad van en voor roofvissers.

Daar naast ontbreken de gebruikelijke rubrieken zoals een column, onze visgidsenactie en nieuws uit de regio niet. 

Via de Regio Oost kun je dit keer bijvoorbeeld mee met een unieke visdag met boten in Nationaal Park De Weerribben. De visgids van deze keer is Frans Boonstra. Bijzonder is dat hij je met zijn Hobie kayak mee het water op neemt. 

Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je de komende Snoekerijen goed in de gaten houdt en meld je snel aan als lid als je dat nog niet gedaan hebt! Zie verder www.snoekstudiegroep.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De winterpolder, op zoek naar adrenaline: Deel 5
Willem Moorman -
image description
Beet-Rovers Januari 2019
rudy.van.duijnhoven -
image description
Fishing Guide Amsterdam
Willem Moorman -