image description

Seizoen 4 De Visvrouwen komende zondag van start

Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn komende zondag terug op de buis met het vierde seizoen van De Visvrouwen. In de eerste aflevering van de zes in totaal – te zien om 16:30 uur op RTL 4 – gaan de dames op streetfishing-avontuur in de hoofdstad, waar de roofvis ruim vertegenwoordigd blijkt.

De Visvrouwen beginnen de dag aan de NDSM-werf, waar ze Charlie Abbing ontmoeten – een fanatieke roofvisser die het water in Amsterdam als haar broekzak kent. Na de eerste pogingen aan het koude IJ en een praatje met Nathalie over haar hobby, gidst Charlie de dames de drukke binnenstad in. Daar aangekomen begint de zon te schijnen. In de grachten rond de Oudezijds Voorburgwal gaat het kunstaas opnieuw te water en vangt Charlie al snel een zeer knappe baars.'Vissige' lunch
Voor een Oosterse lunch mét vis strijkt het drietal neer aan de Zeedijk, waarna ze struinend verder gaan door Mokum. Vlakbij Nemo slaat Charlie haar hengel krom bij de eerste worp en even later poseren de dames met een mooie snoekbaars. Hierna blijft het even stil, totdat Paula – vlák voor het eind van de visdag – alsnog een mooie aanbeet krijgt. De vis verzet zich flink en komt pas vlakbij steiger in beeld. Wat zal dit zijn?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen
Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Hoogzomersnoeken : Deel 4
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!
Willem Moorman -