Seizoen 2022/2023.

Het nieuwe seizoen voor de roofvisser is alweer een weekje open. Velen van ons zijn direct van start gegaan en anderen laten de eerste drukke dagen even aan hen voorbijgaan.

Ook ik kon pas na een week even een aantal uurtjes naar de waterkant, aangezien de drukke werkzaamheden dit niet toelieten. Zoals ieder seizoen kies ik ook dit seizoen een uitdaging en deze keer is het niet een stukje kunstaas of speciale vistechniek.Behandel je tegenstander met respect.
 Dit seizoen komt het weidelijk vissen op snoek op de eerste plaats. Niet dat ik dat mijn hele leven al niet heb gedaan, maar nu ga ik toch een stapje verder. Aangezien het kunstaas tegenwoordig alsmaar groter wordt, zitten er ook diverse dreggen op gemonteerd. Omdat mijn plan is om maximaal één dreg of enkele haak aan het kunstaas te hangen, ga ik natuurlijk wel het kunstaasformaat aanpassen. Ca. 18 cm. is wel het maximale, want anders zijn er te grote delen van de kunstaasjes waar vriend Esox zonder consequenties in kan bijten. Natuurlijk is dit afhankelijk van het soort kunstaas, maar naar mijn bescheiden mening kan je tot deze lengte uitstekend en efficiënt vissen.

De snoek heeft hier profijt van en ook jij als hobbygenoot bij bijvoorbeeld het landen en onthaken. Mocht nu blijken dat er zo af en toe een misser voorbijkomt, koester ik dat met de gedachte dat dit ook met twee plus dreggen voorkomt. Dit missen van een vis is trouwens iets dat je op een gezonde manier moet accepteren. Voor een partijtje touwtrekken zijn er twee deelnemers nodig en er kan er maar één winnen.

Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en wens allen, ook namens Totalfishing.nl, een succesvol roofvisseizoen 2022/2023 en nog veel belangrijker heel veel plezier.