Roofvisnieuws onder de loep: Vishotel Friesland

Roofvisnieuws onder de loep:

Vishotel Friesland

Door Berthil Bos

Al lopend over de Fair for Lure & Fly kom ik een stand tegen die je de laatste tijd steeds meer ziet op Hengelsportbeurzen. Het is de stand van de ‘De Mariahoeve’ uit het waterrijke, Friese plaatsje Ter Horne, gelegen aan het Sneekermeer. Het is een hotel (ook wel Vishotel Friesland genaamd) dat zich ook op hengelsport richt.


De Mariahoeve (Vishotel Friesland) wederom op de afgelopen editie van de Fair for Lure & Fly.

Voor de roofvisser is hier genoeg te beleven, zowel vanaf de kant als met de boot. Buiten de verhuur van stalen boten kan je bij dit hotel een waar visparadijs voor een dag of week meekrijgen. Het is de Marcraft 440 Pike Master die gevechtsklaar klaarligt. Ook, en dat zie je niet zo vaak, kunnen rolstoelgebruikers op een speciale rolstoelboot plaatsnemen om op jacht te gaan.

Wil je op weg geholpen worden omdat je onbekend bent in deze omgeving, dan zijn er lokale visgidsen aanwezig. Vishotel Friesland, onder bezielende leiding van Barry & Greet van Ee-Foekema, zullen de komende Predatortour in Zweden medesponsor zijn van dit grootse roofvisevenement.


Vishotel Friesland sponsort ook de Predatortour.

Total Fishing gaat eind september een kijkje nemen in Friesland om de sfeer van dit hotel te proeven en eens te kijken hoe de visstand erbij staat. Visgids Tjeerd van de Ploeg, wereldberoemd in Friesland, gaat ons hierbij de weg wijzen en een verslag van dit gebeuren zal te zijner tijd volgen! Wordt dus vervolgd!

Berthil Bos

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gesloten seizoen, binden maar!!!!
Willem Moorman -
image description
Colombia deel 3: Rivier-visserij
Willem Moorman -