Roofvisconsultant Luc Coppens sluit zich aan bij Fairpoint Outdoors A/S

Persbericht Kinetic / Fairpoint Outdoors

Roofvisconsultant Luc Coppens sluit zich aan bij Fairpoint Outdoors A/S

Luc Coppens staat bekend als een van de meest ervaren roofvissers in Europa. Hij zal nu toetreden tot Fairpoint Outdoors A/S als consultant. "Onze strategie voor het Westin-kunstaas en Edge-hengels is om de absolute toonaangevende merken te worden binnen het roofvissegment. De overeenkomst met Luc is een belangrijk onderdeel van deze strategie," zegt Fairpoints productmanager Thomas Sanotra.


Luc Coppens, een van de meest ervaren roofvissers van Europa, zet hier een 108 cm snoek terug. Als nieuwe consultant voor Fairpoint Outdoors A/S zal hij bijdragen aan de ontwikkeling van de Westin- en Edge-merken.

Luc Coppens woont in België, op steenworp afstand van Nederland en heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest ervaren roofvissers in deze regio, niet alleen door de vangsten en verhalen in tijdschriften, maar ook op wedstrijdgebied. Drie jaar op rij won hij de Belgische roofviskampioenschap met daarin ondermeer een vangst van een Belgisch recordsnoek van 133,6 cm.

Een nog lastigere wedstrijd is het NKS in Nederland. Het niveau van deze wedstrijd komt het meest overeen met de grote Amerikaanse Bass-wedstrijden. Tijdens acht verschillende snoekbaarswedstrijden of ‘heats’ moeten de vissers zich kwalificeren voor de finale. Luc heeft zeven jaar meegedaan met deze wedstrijden en zijn carrière omvat tal van overwinningen en in totaal won hij de jaarlijkse finale drie keer!


De Nederlandse NKS-competitie is een van de moeilijkste van Europa. De nieuwe Fairpoint consultant Luc Coppens won de wedstrijd uiteindelijk drie keer tijdens de laatste zeven jaar. Hier op de foto met een mooie 93 cm snoekbaars.

Zoals Luc vertelt is er geen ruimte voor fouten in deze wedstrijden. Het is een kwestie van het optimaliseren van elk detail en het gebruiken van de beste materialen.

"Het wedstrijdelement in Luc's sportviscarrière geeft hem het ongeëvenaarde vermogen om te wijzen op belangrijke details en te helpen bij het ontwikkelen van materiaal dat meer vis zal vangen. Daarnaast is hij een grote persoonlijkheid die veel vissers vertrouwen en bewonderen. Het maken van de beste producten en het uiterst zichtbaar zijn voor de consument, zijn belangrijke punten voor ons, en Luc kan ons daarmee helpen", zegt Thomas Sanotra van Fairpoint.


Luc Coppens met marketingmanager Thomas Petersen (links) en productmanager Thomas Sanotra (rechts).

Luc zelf is enthousiast over de overeenkomst:
"Ik ben blij om samen te werken met Fairpoint Outdoors op het gebied van ontwikkeling van hun roofvismerken en ik ben ervan overtuigd dat ze mijn ideeën en ervaring gebruiken om de meest innovatieve producten te maken die uitblinken in kwaliteit en gebruikt gaan worden door de veeleisende vissers in heel Europa."

De 47-jarige Luc Coppens heeft al veel ervaring in de hengelsportbranche. Momenteel werkt hij als vertegenwoordiger voor Nash Tackle. Hij blijft deze functie uitvoeren, maar is nu dus tevens roofvisconsultant bij Fairpoint Outdoors.

Fairpoint Outdoors kondigde onlangs ook een overeenkomst aan met Scandinavische toproofvisser Jörgen Larsson. "Jörgen en Luc zijn goede vrienden", zegt Thomas Sanotra van Fairpoint. "De synergie die ontstaat door het hebben van zulke adviseurs zal een grote aanwinst voor het bedrijf zijn. Op deze manier zullen we meer dan een stap vooruit zijn als het gaat om de nieuwste trends op roofvisgebied in Scandinavië en Europa."