Record aantal bezoekers verwacht voor ICAST – IFTD Show

Record aantal bezoekers verwacht voor ICAST – IFTD Show

Tekst en foto's Rudy van Duijnhoven
 
De eerste beursdag van de  vakbeurs ICAST – IFTD Show begon al om half acht met het ICAST 2015 State of the Industry Breakfast. Een ontbijt waarvoor zo'n 500 mensen graag vroeg uit de veren gekomen waren. Tijdens de drie dagen dat de vakbeurs duurt zullen naar verwachting ruim 12.000 mensen de beurs bezoeken. 
 
 
Mike Nussman, President en CEO van de American Sportfishing Association, legde uit dat er de laatste jaren veel bereikt was voor de sportvisserij in de USA. Alleen is slechts bij 2% van de mensen bekend dat de sportvisserij en de jacht er samen voor zorgen dat veel natuurgebieden behouden en toegankelijk blijven.
 
 
De hoofdcoach van de Jacksonville Jaguars, Gus Bradley, was dit jaar de gastspreker op het Industry Breakfast. Hij hield een bijzonder geanimeerd betoog over de kenmerken van goed leiderschap, zoals voor een coach als voor een ondernemer in de hengelsportindustrie.
 

 
De vijfhonderd aanwezigen luisterden aandachtig naar het betoog van Gus.

 
Shimano trapte traditoneel af met de eerste bijeenkomst voor de pers tijdens deze beurs. Hier wordt onder andere de nieuwe Stradic werpmolen voorgesteld.
 
 
Voor de zoutwatervisserij is de nieuwe TwinPower werpmolen van Shimano een betrouwbaar en sterk stukje gereedschap.
 

 
Op twee ruime werpbanen in de hal kunnen vliegenhengels en vliegenlijnen uitgeprobeerd worden.

 
Dit kunstaas van Kamooki loopt niet snel vast op de bodem omdat de haak omhoog blijft staan. Het gewicht onderaan is geen lood maar zink. 
 
 
Een bandje zorgt voor een prima stemming op de beurs, hoewel het 'happy hour' op diverse stands hier ook aan bij zal dragen.
 
 
Fraai vormgegeven nieuwe vliegenreels van Orvis.
 
 
Nieuwe leaders en nieuw tippetmateriaal van Airflo. 
 
 
De Reel Grip is er niet alleen voor vliegenreels maar in grotere uitvoeringen ook voor werpmolens en werpreels. Je hebt hiermee een veel betere grip op de handgreep van je molen of reel.
 
 
Hardy heeft vrijwel zeker de mooiste stand op de beurs, deze 'visauto' is hier ook te vinden.
 
 
Gesprekken over nieuwe vliegenhengels op de stand van TFO.
 

 
Er waren in een groot aantal categorieën awards te verdienen, zoals hier voor 'hard lures'.

 
Jezelf filmen tijdens de awarduitreiking, best wel origineel!
 
 
De Best of Show Award was voor een kajak van Eddyline Kayaks.