Pure Fishing Visservice Toernooi

Wat een visvakantie naar Noorwegen zo bijzonder maakt.

Een ieder die via Hirtshals Denemarken de oversteek van het vaste continent naar Kristiansand Noorwegen heeft gemaakt hoor je er over praten. Zodra je de veerboot verlaat is het alsof je een andere wereld binnen stapt.


Geen hectare is er zo plat als in Nederland, en alles boven de waterlijn steunt op een ruige rotsbodem. De natuur is er met al zijn groen overweldigend en de houten huizen gekleurd in pasteltinten laten je, naast alle voordelen voor het sportvissen, eenmaal weer thuis met weemoed terug denken. En exact zo ervaren wij keer op keer de start
van onze vistrips, als zeer bijzonder.

Wij hebben geen geheimen en delen alle kennis met onze gasten maar….. Ook wij ondanks dat we al 55 weken op exact de zelfde locatie in Noorwegen hebben gevist leren iedere keer dat we daar aan het vissen zijn bij. Zo ook vorig jaar op Roofvisgebied toen we een vriendenclub top Roofvissers te gast hadden.



Alle lid van Hengelsportvereniging De Vriendschap uit Sneek die ons daar een lesje peuteren met kunstaas gaven om niet gauw te vergeten. Ik schreef al eerder een artikel waar deze sportieve mannen prominent een bijzonder rol in speelden en het geleerde…. Geven we weer door. Het artikel is te vinden op: TotalFishing en wel leuk op te melden, de scharretong van Douwe was inderdaad een N.C.R.Z. record.

Dat wij als visgids in Noorwegen met onze gasten van deze natuur mogen genieten, zowel op als onder de waterlijn, zien we als groot voorrecht waar we respectvol mee om moeten gaan. Elke week starten we dan ook met een stukje uitleg naar de gasten toe.

Soms moeten we nog even extra uitleggen dat de Catch and Release vangsten met het schepnet geland dienen te worden. Het heeft geen zin om b.v. een Doornhaai of Stekelrog onnodig toe te takelen terwijl deze toch weer terug gezet wordt in zijn natuurlijke omgeving.

 

Op onze locatie kunnen we gericht op zoveel verschillende soorten vissen dat we daarmee regelmatig sportvissers dromen…. uit laten komen. En zeg nou zelf, voor ons als visgids is geen beloning groter dan een hengelsporter uit zijn dak zien gaan als hij de vis vangt die anders voor hem onbereikbaar had gebleven.

Heel wat momenten en kreten zou ik u kunnen beschrijven maar dat zou te vullend worden maar een voorbeeld kan ik wel noemen. Zeevisser in hart en nieren  “Luc Mom” had de Tarbot en  Stekelrog boven aan zijn verlanglijstje staan en in een week,… die beide kreten waren een fjord verder te horen.


 
Met dit alles in het achterhoofd hebben we vorig jaar besloten een van de vele weken dat wij in Noorwegen aan het vissen zijn iets speciaals te gaan doen. Onder de naam “Pure Fishing Visservice Vissoorten toernooi”  zal dit voorjaar onze eerste viswedstrijd in Noorwegen plaats gaan vinden.



Wij weten al hoeveel vissoorten er boven kunnen komen en kijken er erg naar uit. Mede omdat dit een sportvisevenement is dat sportvissers sportief laat vissen en dat is iets dat wij graag uitdragen en promoten. Dan blijft de Visvakantie naar Noorwegen voor het nageslacht in de toekomst ook bijzonder.

 Voor meer info over het Pure Fishing Visservice Toernooi
All-in Visservice visvakanties 
Reier Groot
www.visservice.nl  info@visservice.nl