Pure Fishing verhuist van Etten – Leur naar Breda

Pure Fishing verhuist van Etten – Leur naar Breda

Door Ron Smits
               
Op dit moment is Pure Fishing volop bezig met de verhuizing naar Breda. Eigenlijk is deze verhuizing heel logisch, omdat de showroom en het kantoor van Pure Fishing in hetzelfde gebouw van een zusterbedrijf wordt ondergebracht: Coleman. Samen in één gebouw is nu eenmaal kostenbesparend.
 
Coleman bestaat al meer dan honderd jaar en is onder andere bekend van de camping gaz produkten, de koelboxen en sinds een vijf a zes jaar ook van opblaasbare visbootjes.
 
De koelbox van Coleman, niet meer weg te denken bij de bootvissers.
 
Zowel Pure Fishing alsook Coleman behoren tot dezelfde outdoorafdeling van het Amerikaanse Jarden Corporation. Met een personeelsbestand van meer dan 25.000 en een omzetgroei dit jaar van 5,6 %, ten opzichte van dezelfde periode in 2012, naar 1,8 miljard behoort Jarden Corporation tot de absolute top van bedrijven wereldwijd. In totaal vertegenwoordigt Jarden Corporation 120 ijzersterke top merken.
 
De 'oude' plek.
 
Het zusterbedrijf Coleman is gevestigd in Minervum, vlakbij de A27 en de oude Tilburgseweg, met een prachtige showroom. In deze showroom is bijvoorbeeld hun eerste kerosine vergasser te zien, die nog steeds veel weg heeft van de huidige vergassers. Verder is Coleman goed uitgerust op het outdoor gebeuren, tenten, slaapzakken, luchtbedden, koelboxen, zaklantaarns, opblaasbare boten en kajaks, kooktoestellen, barbecues, camping gas en onder de sportvissers zijn de benzine en petroleumvergassers wellicht het meest bekend. Zeker bij de strandvissers op gul, wijting en tong zijn deze beide vergassers gekend.
 

Al jaren een begrip.
 
Coleman organiseert ieder jaar een dealerdag, waarbij Coleman de goederen in een speciaal daarvoor ingerichte hal presenteert. Mogelijk dat ook Pure Fishing een dergelijk goed initiatief navolgt of misschien wel samen organiseert. Beide bedrijven hebben immers veel raakvlakken in het outdoor gebeuren. Volgend jaar gaat Total Fishing op bezoek bij Pure Fishing in hun nieuwe locatie, meer nieuws dus in 2014.
 
Het nieuwe adres vanaf 1 januari 2014 is:  
Shakespeare Europe BV/Pure Fishing
c/o Coleman Benelux BV
Minervum 7168 
4817 ZN BREDA
Nederland