image description

Poldersnoek, uniek en ontembaar: Deel 15

Door Berthil Bos.

Het loopt naar het einde van het jaar en ook ik ben toe aan het laatste artikel over mijn manier van vissen in het unieke poldergebied.


Handig en efficiënt in gebruik.

Er zijn nog diverse (niet noodzakelijke) hulpmiddelen te noemen die het vissen en succes in de polder kunnen bevorderen. Na de kunstaasredder, de extra lange pleisters, de peildobber en de lieslaarzen zijn er altijd nog een aantal te noemen. Een handig opbergmapje is daar één van. Deze mapje werden jaren geleden op de markt gebracht, maar zijn intussen weer verdwenen. Onbegrijpelijk, want voor de poldervisser zijn ze werkelijk fantastisch. Deze opvouwbare mapjes, met aan de binnenkant belegd met foam, zijn licht en ruim voor diverse kunstaas soorten. In het filmpje laat ik ze even zien. Je kan ze ook zelf eenvoudig maken, dus ook jij kan hiervan profiteren.Een andere tip die je veel succes kan opleveren is geen product, maar het vraagt iets van je geduld. Ik weet, als je aan het vissen bent, je elke minuut wilt besteden aan je geliefde hobby. Toch zal je er rekening mee moeten houden dat er tijden voorbijgaan dat er niets te beleven valt, zowel onder als boven het water. Je weet wel, die bijttijden die ik eerder benoemd heb. Tijdens de uren dat er niets te beleven valt, is het moeilijk om je concentratie te behouden en je wordt slordig. Om dit te voorkomen, las ik vaak een half uurtje pauze in.


Een niet te onderschatten tip, hou de energie in je lichaam.

Het is dan raadzaam om een plek op te zoeken, een snackbar of eettent, waar je even kan opwarmen en om eventueel met je vismaat een nieuwe strategie te bedenken. Echt het zal je helpen om weer als herboren aan deel twee van je visdag te beginnen, na het nuttigen van een patatje met wat dan ook. Het is mij en mijn vismaat weleens overkomen, dat de uitbater van een dergelijke eettent, ons precies kon vertellen waar eventueel wel een visje te vangen was en daar maakten we gretig gebruik van.  


Zet door vanaf het begin tot het eind.

Tot zover globaal mijn manier van aanpak voor een dag poldervissen. Het is een manier van vissen die mij veel plezier geeft en ook nog eens efficiënt is. Plezier staat voor mij op nummer 1, maar natuurlijk wil ik ook wel even stoeien met onze Zoetwaterwolf. Dat er nog veel en af en toe zeer grote snoeken in onze polders rondzwemmen wordt mij elk jaar weer duidelijk. Laten we er zuinig op zijn en ons gelukkig prijzen dat we in dit kikk…….snoeklandje mogen vissen.


Behandel je tegenstander met respect, je krijgt er zoveel voor terug.
 

ANDEREN LAZEN OOK