image description

Plezier van begin tot eind

Plezier van begin tot eind.... Vanclaes trailers

Door Berthil Bos

Jarenlang heb ik mijn boot vervoerd met een trailer, zonder er verder bij na te denken. Zo nu en dan ergerde ik mij aan dat ding. Het vastzetten van de boot bij de aanvang van rit naar het water ging de ene keer vlotjes, terwijl het de andere keer niet opschoot.

Een spanband hier en een spanband daar. Eenmaal bij de trailerheling aangekomen moest de lichtbalk eraf wat in de winter vaak geen pretje is en vervolgens ging dat vieze ding de wagen in. Na een vermoeiende visdag moest de boot ook weer de trailer op. Ik had niet de allergrootste boot, maar toch was het vaak een vermoeiende bezigheid. Ik had het er graag voor over, ook het regelmatig corrigeren tijdens het opdraaien van de boot, om hem recht op de trailer te krijgen.

Zat mijn dierbaar bezit er eenmaal goed op, dan reed ik hem het droge op, om het ritueel van lichtbalk en vastzetten opnieuw te herhalen. Begrijp mij goed, ik heb dit jaren gedaan, zonder hierbij na te denken. Het genot van een mobiele boot was veel groter dan de bovengenoemde bijkomstigheden. Natuurlijk kan je een trailer zo prepareren dat het allemaal wat makkelijker gaat, maar er zijn grenzen. Al enig tijd geleden zag ik hobbygenoten met een trailer van de firma Vanclaes bij de trailerhelling aankomen. Deze trailer viel direct op door de oranje kleur van de spatborden en de vele rollers onder de boot.

Ik was daarvoor net een tijdje bezig geweest met het traileren van mijn eigen boot en wilde weleens zien hoe deze te waterlating in zijn werk ging. Nu, ik kan je zeggen dat dit wel erg gemakkelijk en snel ging. Geen lichtbalk meer en van losse spanbanden was helemaal geen sprake. Ook liep de boot vanzelf van de trailer af, terwijl ik bij deze betrekkelijke vlakke helling behoorlijk moest duwen. Sinds die tijd ben ik toch anders gaan denken over het gebruik van een trailer.

Inmiddels vis ik alweer geruime tijd met een boot op een Vanclaes trailer en jongens, niet om het één en ander, wat een plezier en gemak heb ik hiervan. Niet alleen het gebruikersgemak is geweldig, maar ook de degelijkheid en veiligheid geeft een zeer goed gevoel. De trailer is van RVS, wat het schoonmaken tot een plezierige bezigheid maakt. Bij mijn oude trailer zag ik op den duur geen verschil meer bij het schoonmaken, maar RVS begint iedere keer weer prachtig te glimmen.


Bekijk even het filmpje van mij over de gebruikersvriendelijkheid van de Vanclaes trailer. 

Het is natuurlijk ook veel duurzamer en sterker, wat inhoud dat je een trailer voor je leven koopt. De Vanclaes trailers zijn er in vele soorten en maten en ook kunnen er op maat gemaakte trailers geleverd worden. Als je toch opzoek bent naar een nieuwe of andere trailer dan zou ik toch even gaan kijken bij Vanclaes in Alphen aan de Rijn of op de site www.vanclaes.com. Inruilen van je oude trailer kan natuurlijk ook en dit kan ook online geregeld worden. Even wat informatie over je eigen trailer delen met Vanclaes en binnen een paar dagen heb je een inruilaanbod.