Planten shads (vervolg)

Door Berthil Bos

Op mijn artikeltje ‘’ Planten Shads’’ over het wiervrij maken van een rubberen shad, kwamen diverse opmerkingen en vragen. Eén van de opmerkingen was dat de constructie van het fluorocarbon prima voldoet, maar dat de loodkop nog weleens groen op wil pikken.



Dit komt omdat er een hoek ontstaat tussen het bevestigingsoogje bovenop het lood en de loodkop zelf. Bij planten die behoorlijk dicht op elkaar staan kan dit zo af en toe gebeuren. Degene die hier een opmerking over maakte had zelf een loodkop gegoten met het bevestigingsoogje voorop het lood en het meeste loodgewicht onder het oogje. Dit moet je zeker doen, omdat anders het contragewicht teniet wordt gedaan.



Ik zocht naar een andere oplossing, aangezien niet iedereen bedreven is in het loodgieten. Omdat ik bedreven ben in alle snoektechnieken en ook graag de vliegenlat mag hanteren, zag ik daar een oplossing. Om een streamer wat meer waterverplaatsing te laten maken, zijn er de z.g. waterpushing discus. Deze bij Bigstreamers.com te bestellen flexibele ronde plaatjes kan je voor de loodkop plaatsen.

Omdat het plaatje flexibel is en dus iets meegeeft, stuurt het de schad door de planten en schermt direct de hoek oogje/loodkop goed af.
Bedankt voor je opmerking Frans Oomen en ik hoop dat velen hier hun voordeel mee kunnen doen.