‘’Peter, wil je met mij trouwen’’!!

Een vismaat.

We weten allemaal wel dat een goede vismaat een onmisbaar attribuut is tijdens een visdag.

Het is een soort hulpmotor als je even stuk zit, of als je het drillen en landen van een vis niet alleen af kan. Buiten de vele andere dingen waarvoor hij ook nog nuttig kan zijn, is het, voor mij althans, gewoon gezellig als je met z’n tweeën van een heerlijke dag mag genieten.

Als je het dan ook nog treft, dat die vismaat je buiten het vissen ook nog zo aanspreekt, waardoor je gerust mag zeggen dat het je vriend is, dan moet je hier heel zuinig op zijn. Ik ben in het bezit van een dergelijk persoon, die van mij niet alleen op of bij het water een tevreden man maakt, maar ook op  andere dagen is er veel contact.

Dat deze man, die bij zijn geboorte de naam Peter Nan heeft meegekregen, ook door anderen wordt geliefd, zal niemand verbazen. Eén dag in de week mag ik even lenen van zijn lieve vriendin Marita, die dan de rest van de week mag genieten van deze vrolijke persoonlijkheid. Dat Peter een speciaal plekje in haar hart heeft gewonnen is duidelijk en zij herkent ook het bovenstaande  in ‘’haar Pé.

 

Dit is de reden waarom zij maar één brandende vraag heeft; 

‘’Peter, wil je met mij trouwen’’!!!!!!!!!!

 

 

.