Persbericht EFTTA: Officiƫle testresultaten voor monofilament


Persbericht: EFTTA 

 

Nu verkrijgbaar: Officiële testresultaten voor monofilament

 

Een reeks ‘monofilamenten - ééndraadslijnen’, die op de Europese markt vrij verkrijgbaar zijn, zijn op hun feitelijke diameter en breeksterkte getest om de resultaten te vergelijken met de resultaten van de op de spoelen aangegeven metingen. De testresultaten zijn verbazingwekking en kunnen worden verkregen op www.eftta.com.

 

Het is wijd en zijd bekend dat vele fabrikanten van vislijnen het breekpunt van hun lijnen overdrijven om zo een grotere verkoop te bereiken. Gebruikers worden ertoe gebracht te geloven dat zij een 12-ponder vis kunnen vangen terwijl zij zich er volkomen van bewust zijn dat de lijn bij 7 pond zal breken. Met andere woorden, waar trekken wij de lijn?
 

 

Valse etikettering is in de laatste jaren zo’n groot probleem geworden dat het de industrie ertoe heeft gebracht tot actie over te gaan en een lijn-testcentrum in het leven te roepen. De procedure begint met het onderwerpen van de lijn aan de EFTTA (de European Fishing Tackle Trade Association - de Europese Vistuig Beroepsvereniging), waar het gedocumenteerd wordt en vervolgens naar een daartoe aangewezen laboratorium wordt gezonden. Daar zal de overlegde lijn aan een reeks laboratoriumtesten worden onderworpen om de breeksterkte van de lijn accuraat te testen en te vergeleken met de opgegeven breeksterkte.

 De lijnen, die de test met een 10% + / - afwijking passeren wordt een ‘EFTTA Approved //  EFTTA Goedgekeurd’ logo op de visspoel toegekend om de gebruikers erop attent te maken dat de lijnen correct zijn geëtiketteerd. 

 Een lijst van lijnen die deze logo is toegekend kan worden gevonden op de testsectie van de lijnen op EFTTA’s website.

 

Omdat er nog veel bedrijven op de markt zijn, die hun lijnen incorrect etiketteren, is EFTTA nog een stap verdergegaan en voert steekproefsgewijs op  monofilamenten testen uit waarvan de resultaten worden gepubliceerd. Tot op heden kunt u er de resultaten vinden van Daiwa, Colmic, Tubertini, Falcon, Grauvell, Maxima, Rapala, Trabucco, Sensas en nog vele andere bedrijven. De opgegeven diameter en breeksterkte zijn aansluitend op de feitelijke testresultaten gebaseerd voor een gemakkelijke vergelijking, en om na te gaan of de geteste lijnen al dan niet correct zijn geëtiketteerd.

 

U wordt verzocht contact op te nemen via  info@eftta.com als u nadere informatie wenst of vragen heeft met betrekking tot specifieke lijnen.

 

The European Fishing Tackle Trade Association
73 St John Street
London
EC1M 4NJ