image description

Op bezoek bij ‘vriendenclub’ Van Pelt

Op bezoek bij 'vriendenclub' Van Pelt Hengelsport  

Door Ron Smits

Zaterdag 24 februari ben ik te gast bij Van Pelt Hengelsport in Woudrichem en word aangenaam verrast met heerlijk gebakken poon en bitterballen.


Een trotse vader met zijn zoon Toine Swart zorgt voor de gebakken poon en bitterballen.

Niet alleen door de rode poon, maar ook door de vele vrienden van Hengelsport Van Pelt, die aanwezig zijn en ook een helpende hand bieden om deze dag tot een succes te maken. Ik heb niet het gevoel gehad om in een hengelsportwinkel te zijn, maar meer bij een vriendenclub die in hengelsportartikelen handelt.


Heel veel hengelsportartikelen uit de Zebcostal.

Ruim zes jaar geleden is de eigenaar, Christian Van Pelt, gestart met de verkoop van maden, omdat deze niet meer te verkrijgen zijn in Woudrichem. 


Kennisoverdracht is hier heel gewoon.

Niet om er zijn boterham mee te verdienen, maar puur als liefhebberij. In de afgelopen zes jaar is deze hobby uitgegroeid tot een heuse hengelsport zaak. 


Een primeur, dit prachtige hengelrek van Quantum is hier voor het eerst getoond.


Michael Stalenhoef, de prostaffer voor Quantum toont onder andere de nieuwste hengels.

Een hengelsportzaak die door de vrienden van Christian ‘gerund’ wordt. Christian heeft een voltijdsbaan in de bouw en zonder zijn vrienden heeft de hengelsportzaak geen toekomst.


Lekker toch zo’n warme bitterbal.

Regelmatig komt Toine Swart of zijn zus Mandy langs met bitterballen en een lekker gebakken poon. Toine heeft onlangs meegedaan aan de WK voor de jeugd onder de twintig jaar in Ierland en eindigde met zijn team op een negende plaats. Mandy, de zus van Toine Swart, is ook al een succesvol wedstrijdvisser.


Matchcraft Fishing Tackle.

In Hongarije heeft zij meegedaan aan het WK (vaste stok) en eindigde op een verdienstelijke achttiende plaats (de eerste dag is ze zevende geworden en de tweede dag derde in haar vak). In augustus gaat ze weer naar Polen.


Rechts Christian, de eigenaar van Hengelsport Van Pelt, die me voor volgend jaar weet te strikken om wat te vertellen over het zeevissen in Scandinavië en de zeeforel (foto Michael Stalenhoef).

Quantum, Browning en Black Cat uit de Zebco stal.

Zoals hierboven gezegd, ben ik volgend jaar ook van de partij op de opendeurdagen bij Van Pelt Hengelsport te Woudrichem (www.vanpelthengelsport.nl).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder
Marc Borst -
image description
Tijdelijke verzwaring coronamaatregelen
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 393
Willem Moorman -