Nu online www.meldpuntvisstroperij.be

Nu online www.meldpuntvisstroperij.be

Na de beslissing van het VBK vzw om een dossier visstroperij en overlast aan te leggen om bij de overheid meer controles te bekomen, kwam er al snel het een en ander in beweging. www.meldpuntvisstroperij.be

Sinds vandaag is er een site geopend waar je met alle klachten voor Vlaamse waters terecht kunt. Zo willen we een databank aanleggen waaruit bekeken kan worden waar er veel problemen rijzen en wat de meest voorkomende overtredingen zijn.

Wij willen op deze manier hulp bieden aan ANB om bij het organiseren van controles de ‘probleemgebieden’ beter op te volgen. Mogelijk kan er zo met de momenteel (nog) beperkte middelen toch het maximale resultaat bereikt worden.



Eind 2010 zal er een dossier worden overgemaakt aan het ANB en het kabinet van minister Schauvliege met alle meldingen die via deze site werden opgeslagen in een databank. Op die manier willen wij opnieuw aandacht vragen voor deze problematiek en wensen wij te bekomen dat er meer middelen worden vrijgemaakt voor gerichte controles aan de waterkant, om het illegaal onttrekken van vis en overlast tot een minimum te kunnen beperken. Bescherming van vis en waters is een prioriteit!

Als je stroperij en/of overlast kan vast stellen aan de waterkant, verwittig dan eerst de bevoegde instanties !

Voor meer informatie www.meldpuntvisstroperij.be