Nieuw wereldrecord Heilbot

PERSBERICHT Visreis.nl

klik om de site van de visma te bezoeken

Nieuw wereldrecord Heilbot gevangen in IJsland

Vanmorgen bereikte ons het bericht dat onze gids (De heer J. Drewes) in Flateryi - IJsland, kort na middernacht een nieuw wereldrecord heilbot heeft gevangen van maar liefst 398 kilo. Het oude record stond op 220 kilo en werd afgelopen november ook al in IJsland gevangen door Gunther Hansel.

De strijd met deze recordvis heeft maar liefst 3,5 uur geduurd voordat deze door de heer Drewes en zijn drie medevissers kon worden vastgemaakt naast de boot. De lengte bedraagt 4,7 meter. Deze gigantische vis is de grootste Atlantische heilbot ooit gevangen. Tot op heden werd ervan uitgegaan dat deze vissoort niet zwaarder kon worden dan 250 kilo.

De heilbot werd gevangen met een Seacor Interline hengel 10 – 50 lbs, een Accurate reel en Stren superbraid lijn met 17,6 kilo trekkracht. De vis is geschonken aan de lokale visfabriek die de revenuen ter beschikking stelt aan de IJslandse reddingsbootdienst.

Vanaf vrijdag 1 april as. is de foto in grootformaat op de stand van VISREIS.NL te bewonderen tijdens de VISMA die nog tot 3 april 2011 duurt.

klik om de site van de visma te bezoeken