image description

Nieuw 2018: Softbait Spiral Stinger System

SPRO.eu  

Nieuw 2018: Softbait Spiral Stinger System  

Heel veel roofvissers vissen bijzonder graag met softbaits. Daardoor is er tevens vraag naar effectieve en veelzijdige systemen om softbaits optimaal te riggen.

De Softbait Spiral Stinger van SPRO en aanverwante items zijn daar machtig mooie producten voor. We stellen ze graag aan je voor!

Softbait Spiral Stingers
Het begint eigenlijk met het basissysteem: de Softbait Spiral Stingers. Ze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen en ze komen allemaal met een extra gratis gewicht in de verpakking, variërend van 5 tot en met 14 gram. 002 Handige kant-en-klare systemen waar in principe direct mee aan de gang kan.


Machtig mooie producten voor bloedscherpe montages…

Je monteert ‘m supersimpel op allerlei soorten softbaits en bij een aanbeet komt de rig vrijwel altijd direct los. Zo heb je een systeem dat garant staat voor een optimale inhaking en je softbait gaat ook nog eens langer mee! 003 Bij een aanbeet kan de rig makkelijk loskomen!

De Spiral Stingers zijn eenvoudig aan te brengen en kunnen gecombineerd worden met maar liefst 7 verschillende gewichtjes.

Je kunt dit systeem ook perfect zonder gewichtje inzetten, bijvoorbeeld als je je softbait kort onder het oppervlak wilt aanbieden. De systemen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als RVS staaldraad, sterke splitringen en oersterke Gamakatsu 18NS dreggen.

Zo monteer je de Softbait Spiral Stinger:


Druk het uiteinde van de spiraal op de gewenste positie in de kop van je softbait en draai de softbait met de klok mee.


Draai de softbait tot het opstaande randje. Zorg dat het oogje, waar de stinger aan bevestigd is, aan de onderzijde zit. 


Bevestig de voorste dubbelpoots pin centraal in de buik van de softbait. Knijp ‘m een beetje in om meer houvast te creëren in het lichaam van de softbait.


In het geval van een rig met 2 dreggen: prik het enkelpoots pinnetje aan het eind van de rig onderin het staarteinde van je softbait.


Bepaal de positie van het schuivende (enkelpoots) pinnetje en druk deze vervolgens in de softbait om het staaldraad netjes aan te laten sluiten aan de onderzijde van de softbait.


Schuif indien gewenst een gewichtje naar keuze op de spiraalsluiting. Wanneer je ‘m te water gaat laten, borg je de loodkop met de speld van je onderlijn.

Spiral Lead Weights (Multi Color Pack)
Deze gewichtjes zijn te gebruiken in combinatie met alle Softbait Spiral Stingers, maar kunnen ook perfect gebruikt worden met de los te verkrijgen Softbait Spirals. Met deze gewichtjes wissel je in een handomdraai van loodkop en kun je tevens variëren met 3 verschillende kleuren om zo de voor jou perfecte rig samen te stellen.


22 variaties mogelijk (zeven gewichten x drie kleuren en kan natuurlijk ook zonder!).

De loodkoppen sluiten perfect aan op de RVS Spirals dankzij de taps toelopende vorm aan de binnenkant. Vanaf nu hoef je dus nog maar 1 softbait te riggen om vervolgens met wel 8 (7 verschillende gewichten of zonder) verschillende configuraties te kunnen vissen, variërend van 0 t/m 28 gram. Zo kun je eindeloos spelen met je presentatie, diepgang en snelheid!

Liever een eigenbouw? Dan zijn de losse spirals en pins zeker wat voor jou!

Softbait Spiral 54mm – Dit zijn de losse RVS spiralen voor als je graag zelf je eigen rigs maakt. Draai de spiraal eenvoudig vast in de neus van de softbait voor een solide verbinding. Je kunt geheel naar eigen smaak wisselen met de Spiral Weights! 006

Softbait Pin Assorti – drie soorten RVS pinnetjes waarmee de rig in de softbait bevestigd wordt. De pinnetjes met dubbele pootjes zijn uitermate geschikt om een buikdreg mee te fixeren in de softbait.

De enkelpoots pinnetjes zijn gemaakt om te gebruiken met kleinere softbaits en bij staartmontages (zodat je de staartactie zo min mogelijk beïnvloedt). De pinnetjes kunnen soepel in de softbait gedrukt worden en houden de rig netjes op zijn plek tijdens het vissen. 


Meer weten over dit systeem en de losse artikeltjes? Check ze hier

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij………SPIDERWIRE
Willem Moorman -
image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -