Nederland vierde op EK zoetwatervissen

Nederland vierde op EK zoetwatervissen


Goede generale voor aanstaande WK in eigen land Nederland is als vierde geëindigd op het EK zoetwatervissen in Slovenië. Met deze knappe prestatie trekt de ploeg van Sportvisserij Nederland de opwaartse lijn die de laatste jaren is ingezet overtuigend door
.

Na op het EK van vorig jaar brons te hebben gewonnen, greep de Nederlandse ploeg in Radeče net naast de medailles. Toch blikt bondscoach Jan van Schendel tevreden terug op het toernooi om de Europese titel. “Met dit resultaat staan we geklasseerd tussen de absolute toplanden, wat een hele knappe prestatie is. Het is alleen zuur dat we net buiten de podiumplaatsen vallen.”


De prestatie op het EK is volgens de bondscoach een bevestiging van de vooruitgang die Nederland boekt.

 Maar ook daar kon Van Schendel uiteindelijk wel vrede mee hebben. “Hongarije sloeg op de eerste wedstrijddag dusdanig toe dat ze vrijwel niet meer in te halen waren. Daarachter bevestigden België en Engeland – de regerend wereldkampioen – hun reputatie dat ze van de buitencategorie zijn. Dan is het mooi dat wij daarna komen en een andere topper als Italië voor blijven.” Bovendien scoorde Stefan Altena met een zesde plaats ook goed in het individuele klassement.

De prestatie op het EK is volgens de bondscoach een bevestiging van de vooruitgang die Nederland boekt. “We worden steeds beter. Dat kan je bijvoorbeeld zien aan de manier waarop we op de omstandigheden hebben ingespeeld. Door de overvloedige regenval tijdens de trainingsweek werd het water vuil en ging het hard stromen. In plaats van de bolognese hengel werd het daarom een visserij met de vaste stok. Bovendien op vis als carassio, blauwneus en alver – vissoorten die wij in Nederland niet kennen.”

De uitdaging voor de Nederlanders is nu om ook die laatste stap naar de wereldtop, en bijbehorend eremetaal, te zetten. Van Schendel: “We hebben een getalenteerde en zeer jonge ploeg, dus de toekomst ziet er positief uit. We gaan nu vol goede moed door met onze voorbereiding op het WK in Almere op 5 en 6 september.”

Voor meer informatie: sportvisserijnederland


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 411: He he eindelijk!...
Willem Moorman -
image description
Enthousiasme verplicht!!!!
Willem Moorman -