image description

Meer dan 30 jaar samenwerking met Novasol

Meer dan 30 jaar samenwerking met Novasol   

Door Ron Smits  

In de vorige eeuw boekte ik het vakantiehuis voor een visvakantie in Denemarken voor het eerst bij Novasol. 

Nooit heb ik toen bedacht dat ik dit meer dan dertig jaar later nog steeds zal doen. Vaak meerdere keren per jaar op visvakantie in Denemarken.


Het kantoor van Novasol in Rudkøbing.

Ik herinner mij nog de allereerste keer op het Deense eiland Langeland in de tijd dat Ole Dehn meegewerkt heeft om een special te maken met foto’s van heel grote kabeljauwen in het boekwerk. 

Vele Nederlanders, Duitsers, Belgen, Zwitsers en nog vele anderen vertrekken in de jaren tachtig naar Langeland en maken gebruik van de veerdienst Kiel–Bagenkop. Het toerisme door sportvissers op het eiland Langeland neemt grote vormen aan.


Eén van de 33.000 vakantiehuizen van Novasol in Europa. Dit huis kan maar liefst 20 personen huisvesten.

Hoe anders is het nu. De verantwoordelijke voor het toerisme op Langeland ziet waarschijnlijk niets in de sportvissers. Een verkeerde keus in mijn ogen. Steeds meer sportvissers gaan naar verre landen om hun ideale visvakantie te vieren, maar het vistoerisme gaat op Langeland steeds verder achteruit. 

Een heel stabiele organisatie zoals Novasol promoot nog steeds de vakantiehuizen in het voor-, hoog – en naseizoen. En niet zonder succes. De Langeland-goed-gezinde-sportvissers boeken nog steeds hun vakantiehuis bij Novasol. 

Zeker in voor– en naseizoen zijn de prijzen zeer aantrekkelijk voor de sportvissers. Vooral als je met je vismaat of zelfs vismaten gaat is het financieel heel goed te doen. 

Niet alleen financieel maar ook heb je geen andere zorgen als je je visvakantie in een vakantiehuis bij Novasol boekt. De eindschoonmaak, beddengoed en de was van het beddengoed neemt Novasol voor een zeer schappelijke vergoeding voor haar rekening.

In kantoor in Rudkøbing op Langeland kom ik nu meer dan dertig jaar en ik heb een goede band met de personeelsleden daar. Voorts heb ik ook met andere Novasolkantoren in Denemarken een heel positieve ervaring.


Novasol heeft speciaal voor de sportvissers een speciale categorie vakantiehuizen, vissershuis genaamd, met minimaal een 30 liter diepvries en vaak ook een visschoonmaakplaats. 

Ook zijn er neestal mogelijkheden om uw natte viskleding te drogen of om uw hengelsportmateriaal op te bergen. Zo heeft Novasol zelfs vissershuizen voor 20 sportvissers. 

De zorg van Novasol gaat veel verder dan het verhuren en/of boeken van een vakantiehuis. Zelf heb ik het op het eiland Jutland meegemaakt dat bij het aanzetten van de diepvriezer, deze direct in storing viel, kapot dus. Via de telefoon meld ik dit bij Novasol, die de zorg verder op zich neemt en mij nog een plezierige visdag wenst. 


U wordt altijd heel gastvrij ontvangen door een medewerker of medewerkster aan de balie.

Na de visdag zie ik een nieuwe vriezer staan, die ook al flink koud staat, zodat mijn gevangen vis er direct in kan. Verder staat er ook een flesje wijn voor het ongemak, maar welk ongemak dan? Even telefoneren?


Het vriendelijke personeel van Novasol in Rudkobing.

Driemaal op rij hebben we een kayakevent georganiseerd op Langeland. Hiervoor hebben we drie jaar achter elkaar een vissershuis voor 20 personen gehuurd. Prima verzorgd, ruim voldoende potten, pannen, bestek en serviesgoed. 

Op zaterdagochtend komt een technische man, persoonlijk checken of alles in orde is. We geven door dat er krijt ontbreekt voor het biljart. 15 Minuten later komt hij terug met biljartkrijt. Dat is service met een hoofdletter S.


Het lijkt misschien maar een kleinigheid, maar voor onze gasten superbelangrijk. 


Het ’s avonds zo belangrijke poolbiljart.

Niet alleen de technische man komt langs, ook Andrea Franz komt de laatste details nog schoonmaken en opruimen. 


Andrea Franz zet de laatste puntjes op de i.

Verder houdt Novasol zoveel mogelijk rekening met de wensen van hun klanten. Zo kunnen wij tot twee keer toe de vrijdag voorafgaand aan het evenement bijhuren om alles in gereedheid te brengen voor onze 20 gasten, die zaterdagmiddag komen. Het zit wel goed bij Novasol. Niet alleen voor hun klanten, maar ook voor hun personeel.


De locatiemanager werkt al 34 jaar voor Novasol en dat doe je volgens mij niet als het er niet goed is.

Ik weet niet exact hoeveel huizen ik via Novasol gehuurd heb in de voorbije 33 jaar, maar het zijn er zeker veel meer dan 50 en nog steeds zijn mijn gasten en ik zeer tevreden over onze verblijven in Denemarken via Novasol. Hierdoor kunnen wij ons iedere keer weer blijven focussen op het vissen. 

ANDEREN LAZEN OOK