image description

Lupa Softbait Repair: knutselen en/of repareren

 
Gezien bij...

Lupa Softbait Repair: knutselen en/of repareren 

Zelf ben ik graag in de weer met rubber en zoek altijd naar nieuwe mogelijkheden binnen de shad- en twistervisserij. Zo probeer ik allerlei technieken om dit universele kunstaas aan de rovers aan te bieden, maar ook het rubber zelf probeer ik altijd te perfectioneren.

Dit kan op vele manieren. Het soepeler maken d.m.v. het koken is een redelijk bekende manier. Direct na het koken wat inhammen in het rubber aanbrengen is een ander. De staart zal hierdoor nog sneller en uitbundiger zijn werk doen, ook bij een zeer lage snelheid van binnenvissen. Verder kan je diverse attributen aan het rubber bevestigen. Spinnerbladen, bontstrips of losse sikkelstaarten zijn een aantal voorbeelden hiervan. Ook kun je met een watervaste viltstift of losse indraaiogen mooie aandachtspunten voor de snoek aanbrengen. 
 
Een goed contrasterende kop op de twister kan succes brengen.
 
Nadat je op deze manier je favoriete rubber hebt gecreëerd ga je vissen. Het blijkt te werken en de eerste rover molesteert direct je prachtige shad. Shit, je wilt heel graag verder met je nieuwe vismaat, maar dit is bijna onmogelijk, want hij ligt bijna doormidden. Als je een aansteker bij de hand hebt kun je nog iets redden, al moeten omstandigheden (wind, regen) wel meezitten. Ook secondelijm kan je af en toe helpen, al is het vaak een knoeiboel en van korte duur. 
 
Dit soort tandjes kunnen het rubber erg beschadigen.
 
In het verleden was er een product onder de naam Mend-it. Met dit goedje lijm je niet, maar smelt je als het ware de twee delen of diepe sneeën weer aan elkaar. Het voldeed goed, al vond ik het soms wat lang duren en na opening van het plastic flesje was het ook snel uitgedroogd. Van Lureparts.nl kreeg ik een flesje ‘Lupa Softbait Repair’ van glas, met hierin een verbeterde vloeistof, die exclusief voor hun gemaakt wordt. Het werkt sneller en door het flesje met daarin een kwastje is het geklieder ook voorbij.
 
 
Zoals ik zal zei lijmt het niet, maar smelt het de twee delen aan elkaar. Hierdoor blijft het soepel en laat het niet meer los. Behalve het repareren van je favoriete rubber kun je natuurlijk op deze manier je eigen shad creëren. Staarten veranderen, inkorten, verlengen of nog verder gaan is met deze Lupa Softbait Repair een fluitje van een cent.
 
Met Lupa Softbait Repair kun je ook lekker experimenteren.
 
Dit product is naar mijn mening een must voor de rubberfanaat en voor de prijs hoef je het niet te laten.
 
Berthil

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Streetfishing battle in Bart gaat vissen
Willem Moorman -
image description
Nat voorjaar in Spanje
rudy.van.duijnhoven -